058-2963300
Cambuur O13 wint bekerwedstrijd tegen Drachtster Boys O13: 2-5

18 september 2017, 16:19

Op zaterdag 16 september speelde Cambuur 013 de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi in Drachten tegen Drachtster Boys 013. Eerder werden s.v Urk (0-7) en v.v Heerenveen (0-8) al met ruime cijfers verslagen.

Direct na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Riyad zochten de jonge geel-blauwe spelers furieus de aanval. In de 8e minuut was het dan ook Cambuur dat op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Mart Haven scoorde Carl Reiding de 0-1.

Hierna was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, maar was het toch het ietwat rommelig spelende SC Cambuur dat de score wist te verdubbelen. Wederom was Carl Reiding de doelpuntenmaker, na de assist van Toni Jonker.

Trainer Elwin van Keulen had zijn ploeg na de theepauze op maar liefst vijf plaatsen gewijzigd. Het was even zoeken voor de invallers en niet lang na het begin van de tweede helft zette Drachtster Boys druk en de tweede aanval leverde de aansluitingstreffer op. De gastheren uit Drachten begrepen dat er meer te halen viel en scoorden enkele minuten later de 2-2.

Na de gelijkmaker zagen de toeschouwers een levendig duel. De geel-blauwen werden sterker en in de 42e minuut werd een mooie aanval van Cambuur door Jurre Huitema goed afgerond: 2-3. Het voorbereidende werk was van Mads Alma. In de slotfase scoorden Yoram van der Veen en Doede de Jager nog knap namens SC Cambuur en zorgden daarmee voor de 2-5 eindstand.

Trainer Elwin van Keulen reageerde na de wedstrijd: “Mijn team speelde onder hun normale niveau en de jongens zullen in het vervolg van het bekertoernooi beter bij de les moeten zijn.” Binnenkort is de loting, vanaf nu is het knock-out systeem van toepassing.