058-2963300
Cambuur O17 periodekampioen na 3-0 zege op Hoogezand

20 november 2017, 16:16

Onder, bij tijd en wijle, barre weersomstandigheden speelde Cambuur O17 afgelopen zaterdag thuis tegen Hoogezand 017. Na het beginsignaal van scheidsrechter Abdirizak zette Cambuur direct druk met als gevolg dat de Leeuwarders in de tweede minuut al een grote kans kregen om op voorsprong te komen. Het vizier van de spitsen stond helaas echter nog niet op scherp. De eerste serieuze kans voor Hoogezand viel pas te noteren in de 20e minuut. De bal werd, tot opluchting van de Cambuur verdedigers, in het zijnet geschoten.

Na de welverdiende thee kwam Cambuur fel uit de startblokken en creëerde de ploeg een groot overwicht. Nagenoeg de gehele tweede helft speelden de geel-blauwen op de helft van de tegenstander. Toch duurde het nog tot de 55e minuut dat Dylan Smit, op aangeven van Niels Nadorp, de verdiende 1-0 binnen schoot.

Ook na dit doelpunt bleef Cambuur de aanval zoeken en ging op jacht naar een hogere score. In de 59e minuut scoorde Geoffrey Eekhof de 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Het doelsaldo werd in blessuretijd nog iets opgekrikt door opnieuw Dylan Smit: 3-0.

Trainer Jan Sierksma na afloop:”Ik zag regelmatig mooi uitgevoerde aanvallen van mijn team en wij moeten onszelf dan meer belonen. We waren niet scherp genoeg in de afronding. In de tweede helft hadden wij de volledige controle over de wedstrijd en hebben wij niets weggegeven.”

Naschrift: Later in de middag bleek dat de mannen van Jan Sierksma -mede door resultaten van concurrenten- periodekampioen waren geworden. Een mooi resultaat voor spelers en begeleiding van Cambuur O17.