058-2963300
Cambuur Old Stars op bezoek bij collega’s Cardiff City FC

Cambuur Old Stars op bezoek bij collega’s Cardiff City FC

24 maart 2017, 11:38

Het was vroeg vorige week vrijdag voor de mannen van de Old Stars van SC Cambuur. Klokslag vijf uur in de ochtend zette de spelersbus koers naar Schiphol om vanaf daar door te vliegen naar Cardiff, Wales.

Hier stond er voor de ruim 40 mannen die SC Cambuur vertegenwoordigen een Europese ontmoeting op het programma met de leeftijdsgenoten van Cardiff City FC.

Dat de Welshmen niet vies zijn van hard en fysiek spel werd al snel duidelijk, maar met het iets meer technische spel van de Leeuwarders werd er toch goed partij gegeven. Sterker nog de Leeuwarder teams wonnen alle duels van de mannen van Cardiff. Al is dat natuurlijk niet het doel bij walking football, wat door de 60-plussers wordt gespeeld. Het gaat namelijk niet zozeer om de uitslag, maar vooral om het sociale aspect. Het is dan ook vooral mooi om te zien dat hoe divers de achtergronden van de deelnemers ook moge zijn, er vriendschapsbanden zijn ontstaan voor het leven.

De volgende dag waren de heren ook nog aanwezig bij Cardiff City FC tegen Ipswich Town en was er gelegenheid om de stad te bekijken. Al met al was het een meer dan geslaagde trip!

Over de Cambuur Old Stars
De Cambuur Old Stars is een project van Cambuur Verbindt, de maatschappelijke stichting van SC Cambuur. Het doel is om 60-plussers in beweging te krijgen en in contact te brengen met leeftijdsgenoten. Er is iedere week een trainingssessie van twee uren, waarbij er vijf keer in het Cambuur Stadion wordt gevoetbald en vijftien keer bij amateurvereniging de Leeuwarder Zwaluwen. Naast de trainingen die door professionals worden uitgevoerd, krijgen de deelnemers van de Cambuur OldStars een fittest en originele SC Cambuur-kleding (in bruikleen).

Foto: Old Stars


Spelers tweets
Karim Rossi @K_Rossi9 zaterdag 14 oktober, 08:07

@Thijscc I'm trying to get back as soon as possible! Around the first week of november, but we'll see how it goes!

Karim Rossi @K_Rossi9 zaterdag 14 oktober, 08:04

RT @Thijscc: @K_Rossi9 how long will it take from now on to be on the pitch? We need your fighting spirit and bravoure!

Karim Rossi @K_Rossi9 vrijdag 13 oktober, 16:59

https://t.co/C6RBKVgcgx

Volg SC Cambuur
21.297
43922
3033
15578
SC Cambuur voor elkaar!