058-2963300

Cambuur-team niet langs Harkemase Boys

30 september 2014, 22:53

Het reserve-team van SC Cambuur is er niet in geslaagd te winnen van hoofdklasser Harkemase Boys. Het werd voor zo’n 750 toeschouwers, voor een groot deel uit de Harkema, een voor Cambuur teleurstellend gelijkspel 3-3. De blauw-gelen hadden hun jarige trainer, Jan Bruin, een mooier cadeau kunnen en moeten geven.

Het begin leek voor Cambuur een kwestie van met slaande trom en vliegend vaandel naar de finish. Binnen de tien minuten stond het al 2-0 en pas na een half uur kreeg keeper Harm Zeinstra de eerste bal op doel. Na vier minuten  rondde Dejan Meleg een schitterende pass van Oebele Schokker af. Vijf minuten later lepelde Damiano Schet de bal mooi voor de goal en Michiel Hemmen hoefde maar te knikken. Er kwamen nog een paar rijpe kansen voor de thuisclub, maar die werden niet verzilverd.

Bij Cambuur viel het goede spel van Sebastian Steblecki op, speelde Berend Schootstra een knappe partij en was Ron Janzen ook een hele tijd goed bezig. Hij redde in de 65-ste minuut op de doellijn, een teken dat Harkemase Boys wat aan de stand wilde doen. Dat gebeurde ruim tien minuten voor tijd dan ook. Zeinstra kon een voorzet niet onderscheppen, Jasper Valentijn zorgde voor de aansluiting 2-1. Cambuur, dat wat gezapig aan het voetballen was, werd meteen wakker en Sander van der Streek schoot hard in, Meleg tekende uit de rebound voor zijn tweede en Cambuurs derde treffer. Nog vijf minuten te gaan, niks aan de hand, zou je zeggen. Daar dachten de bezoekers anders over. Een fout van Janzen leidde de 3-2 in: doelpunt Bryan Inge. Twee minuten later belandde een verre pass voor de voeten van Johnsen Bacuna. Hij zette alles en iedereen te kijk en lepelde bal keurig over de Cambuur-goalie. Die moest in de slotfase nog een paar flink aan de bak om een nederlaag te voorkomen.

SC Cambuur: Zeinstra,Schootstra, Dijkstra (69. Bijker), Mac Intosch, Janzen, Meleg, Steblecki (69. Bakker), Schokker, Schet, Hemmen (46. Van der Streek), Schepers.