058-2963300
SC Cambuur wint laatste testwedstrijd voor start competitie

SC Cambuur wint laatste testwedstrijd voor start competitie

11 augustus 2017, 21:45

SC Cambuur heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie tegen Helmond Sport gewonnen. De thuisclub die door twee fraaie doelpunten op een 2-0 voorsprong kwam, moest in de rommelige slotfase een tegengoal incasseren, maar de wisselingen waren daar debet aan.

In de eerste helft hadden de Brabanders van oud-Cambuurspeler Roy Hendriksen weinig in te brengen. Cambuur zette voorbeeldig druk, was gretig en stond de tegenstander vrijwel geen aanvallende acties toe. Na ruim een kwartier was Martijn Barto dichtbij de openingstreffer na een prima voorzet van Robbert Schilder. Keeper Van Gassel kon er nog net een handje achter krijgen. Dat lukte hem ook vier minuten later bij een vrije trap van Ricardo Kip. Was die bal nu over de lijn of niet? Scheidsrechter Ingmar Oostrum vond van niet. Het wachten op de eerste goal werd  uitgesteld tot de 39e minuut. Toen was het goed raak. Kip zette de aanval op en Alvin Daniels rondde voorbeeldig af, 1-0! Nog geen minuut later was het al 2-0. Nu was het Kip zelf die scoorde uit een inzet van Justin Mathieu.

Het leek de opmaat voor een ruime zege, Daniels schoot nog een keer bijna raak. Halverwege de tweede helft kwam de Zwiterse proefspeler Karim Rossi in het veld voor Martijn Barto. Afgezien van een gele kaart maakte hij een redelijke indruk op trainer Marinus Dijkhuizen. Hij schoot een opgelegde kans weliswaar net naast, maar toonde wel aan doelgericht te zijn en technisch goed te kunnen schieten, aldus de oefenmeester. Rossi speelt morgenmiddag nog mee met de beloften tegen ONS Boso Sneek. Mede door de wissels werd het spel van Cambuur er niet beter op. Het was af en toe ronduit rommelig. Braber wist daarvan te profiteren door uit een scrimmage de 2-1 binnen te prikken. Het eerste uur bood perspectief voor de openingswedstrijd tegen Jong Ajax, vrijdag aanstaande.

SC Cambuur: Bertrams, El Baad, Steenvoorden, Schilder (C), Peersman, Boerlage (79. Rosheuvel), Kip, Schils (66. Mannes), Daniels, Barto (59. Rossi), Mathieu (59. Houtkoop).

Helmond Sport: Van Gassel, Van Koesveld, Janzen, Warmolts, Edwards, Boudouxhe, Naudts, Braber, Zeldenrust, Thomassen, Fecunda.

Scheidsrechter: Oostrum.

Gele kaart: Boerlage, Rossi (Cambuur).

Scoreverloop: 1-0 39. Daniels; 2-0 40. Kip; 75. 2-1. Braber.

Supporters: 1.976.

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 18 augustus, 20.00 uur, tegen Jong Ajax.

Foto: www.dijksfotografie.com 


Spelers tweets
Karim Rossi @K_Rossi9 zaterdag 17 februari, 12:52

RT @CheemaAFC: Amazing video. Egypt's last game in the World Cup qualifiers, only a win will do but they concede a late equalizer.Focus o…

Sai van Wermeskerken @saivw11 vrijdag 16 februari, 12:04

昨日、ひょんなご縁から人生初の舞台を観に行ってきました! 題名は『PLUTO』(プルートゥ)と言い、手塚治虫さんの『鉄腕アトム』に含まれる「地上最大のロボット」の回を原作としている浦沢直樹の漫画… https://t.co/5CKNWsmmqx

Karim Rossi @K_Rossi9 dinsdag 13 februari, 18:08

@nijpiescc @ezgjanalioski It’s going well thank you! Well as you know it was a serious injury so I’am taking my tim… https://t.co/jVkRkFjvqT

Volg SC Cambuur
21.297
45000
3061
15566
SC Cambuur voor elkaar!