058-2963300
Gerald van den Belt eerder in Leeuwarder dienst

Gerald van den Belt eerder in Leeuwarder dienst

25 oktober 2016, 22:57

Eind vorige maand werd bekend dat oud-directeur Gerald van den Belt per 1 december terug zal keren bij SC Cambuur. Door het vertrek van Technisch Directeur Henry van der Vegt is deze datum vervroegd.

Van den Belt (44) begint door de nieuwe situatie per 1 november van dit kalenderjaar aan zijn nieuwe klus. Ook het takenpakket van de Kampenaar is gewijzigd. De directeur zal zich samen met de RvC en Directie uiteraard nog steeds volop bezig houden met de stadionontwikkeling, maar draagt daarnaast ook de verantwoordelijkheid voor de technische en financiële zaken.

Gerald van den Belt is zeker geen onbekende in Leeuwarden. In de zomer van 2009 maakte hij als financieel directeur de overstap van FC/PEC Zwolle naar SC Cambuur. Niet veel later nam hij de algemene verantwoordelijkheid op zich. In deze rol was hij er mede verantwoordelijk voor dat het zeer dreigende faillissement werd afgewend en de club langzaam maar zeker weer financieel en sportief de weg omhoog vond. Na 5,5 seizoenen in Leeuwarden vertrok Van den Belt naar FC Twente, waar hij verantwoordelijk was voor de reddingsoperatie van de club uit Enschede.

Foto: www.dijksfotografie.com