058-2963300
Gerald van den Belt terug op het geel-blauwe nest

Gerald van den Belt terug op het geel-blauwe nest

21 september 2016, 11:30

SC Cambuur en Gerald van den Belt staan voor een hernieuwde samenwerking. Vanaf 1 december van dit kalenderjaar zal de oud-directeur in dienst treden als projectleider nieuwe stadion. In deze nieuwe rol zal hij zich vooral gaan bezighouden met de realisatie van het nieuwe stadion. Hij gaat in dit dossier nauw samenwerken met de directie en de voorzitter van de RvC.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Ype Smid, toonde zich verheugd met de komst van Van den Belt. Smid: “We verwachten op korte termijn een positief besluit van de politiek over de ingediende stadionplannen. Als dit gaat zoals we verwachten ligt er een enorme klus voor ons om dit goed te organiseren voor de club. Gerald is wat ons betreft de ideale kandidaat om deze kar te trekken. Hij kent de club goed, beschikt over de benodigde expertise en heeft voldoende ervaring. Wij zijn dan ook opgetogen dat Gerald ons in deze nieuwe rol komt versterken.”

Van den Belt (44) is zeker geen onbekende in Leeuwarden. In de zomer van 2009 maakte hij als financieel directeur de overstap van FC/PEC Zwolle naar SC Cambuur. Niet veel later nam hij de algemene verantwoordelijkheid op zich. In deze rol was hij er mede verantwoordelijk voor dat het zeer dreigende faillissement werd afgewend en de club langzaam maar zeker weer financieel en sportief de weg omhoog vond. Na 5,5 seizoenen in Leeuwarden vertrok Van den Belt naar FC Twente, waar hij verantwoordelijk was voor de reddingsoperatie van de club uit Enschede.

Welkom terug Gerald!

Foto: www.dijksfotografie.com


Spelers tweets
Karim Rossi @K_Rossi9 maandag 16 april, 18:25

RT @WV058: @K_Rossi9 Just back in time, to shoot us in the play offs to the eredivisie. Perfect to be back after such a long time Karim.

Karim Rossi @K_Rossi9 maandag 16 april, 17:44

RT @Lisannescc: @K_Rossi9 Nice! Now on Friday to the first team in the base and give gas!

Karim Rossi @K_Rossi9 maandag 16 april, 17:44

@AleuhSCC YESSSSSSSS!

Volg SC Cambuur
21.297
45287
3104
15571
SC Cambuur voor elkaar!