058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Dordrecht

22 februari 2019, 13:55

SC Cambuur en FC Dordrecht hebben een enorme onderlinge historie. De clubs stonden enkele keren in de Eredivisie tegenover elkaar, maar speelden het gros van de wedstrijden tegen elkaar in de Eerste Divisie. Een blik op de onderlinge resultaten kan slechts tot één conclusie leiden: SC Cambuur is vanavond de favoriet.

Cambuur thuis ijzersterk tegen Dordrecht
SC Cambuur – FC Dordrecht werd in competitieverband (Eredivisie en Eerste Divisie) al 43 keer gespeeld. Uit de historische uitslagen blijkt dat de bezoekers uit Zuid-Holland het bijna altijd lastig hebben in Leeuwarden. Van de 43 keer dat het duel in het Cambuurstadion werd gespeeld, won Cambuur 32 keer, werden zeven keer de punten gedeeld en pakten De Schapenkoppen slechts vier keer de volle buit in Leeuwarden.

Pijnlijke play-offs
Niet alle ontmoetingen met FC Dordrecht lopen goed af voor SC Cambuur. Afgelopen seizoen wonnen de Leeuwarders in de reguliere competitie weliswaar beide ontmoetingen met De Schapenkoppen met 3-0, maar in de play-offs ging het helemaal verkeerd voor de manschappen van René Hake. Na één wedstrijd hing nog geen vuiltje aan de lucht. Cambuur stak in goede vorm en won het uitduel in het Riwal Hoogwerkers Stadion met 1-4. Daniel Crowley, Justin Mathieu en Martijn Barto (twee) keer hadden voor de belangrijke uitdoelpunten gezorgd. Met anderhalf been stonden de Leeuwarders in de tweede ronde van de play-offs, maar in de thuiswedstrijd ging het tóch mis.

In Leeuwarden moest Cambuur de klus klaren. Na een 1-4 zege in Dordrecht mocht dat geen probleem zijn. Zeker toen het team van Hake na een halfuur op voorsprong kwam door een doelpunt van Issa Kallon, hield eigenlijk niemand er nog rekening mee dat het fout zou kunnen gaan. Na rust ging echter alles mis wat er mis zou kunnen gaan. Door doelpunten van Jeremy Cijntje, Jafar Arias en Denis Mahmudov (twee keer) stond het na 73 minuten plots 1-4. In de resterende reguliere speeltijd en de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen uitsluitsel moesten bieden. De bezoekers namen de penalty’s beter, maakten de stunt compleet en lieten het thuispubliek beteuterd achter.

Eerder dit seizoen
Ook de laatste ontmoeting met FC Dordrecht had geen positief einde voor SC Cambuur. Eerder dit seizoen, in oktober vorig jaar, verloren de Leeuwarders door doelpunten van Maarten Peijnenburg en Savvas Mourgos (twee keer) met 3-1 in Dordrecht.