058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Eindhoven

2 april 2018, 11:32

We zijn aangekomen bij de eerste van de drie laatste thuiswedstrijden van het seizoen, los van eventuele play-offwedstrijden. De tegenstander in het Cambuurstadion is FC Eindhoven, dat vaak een lastige avond (of middag) heeft in Leeuwarden. De Eindhovenaren kunnen echter hoop putten uit het resultaat van de eerste ontmoeting van het seizoen, toen de drie punten in Eindhoven bleven.

Tien ontmoetingen, één nederlaag
SC Cambuur won zeven van de laatste tien thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven. Twee keer eindigde een ontmoeting in een gelijkspel en slechts eenmaal zegevierden de Eindhovenaren.

De laatste keer dat FC Eindhoven in het Cambuurstadion won, was in het seizoen 2011/2012. Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje in Leeuwarden. Na een rode kaart van Léon Hese maakte Theo Lucius vanaf de strafschopstip de enige treffer van de wedstrijd. Ook Oguzhan Türk pakte die wedstrijd rood namens SC Cambuur.

Vorig seizoen bleven de punten wél in Leeuwarden. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij SC Cambuur, dat na een helft spelen al op een 3-0 voorsprong stond. Na rust deed FC Eindhoven via Mart Lieder wat terug, maar Stefano Lilipaly bracht de marge al snel terug naar drie doelpunten. De 4-1 van Lilipaly was tevens de laatste goal van de wedstrijd.

Geen garantie op spektakel
Het is nog maar de vraag of ’t Woanskip vandaag vaak zal klinken in het Cambuurstadion. Er wordt de laatste jaren niet veel gescoord bij wedstrijden tussen SC Cambuur en FC Eindhoven. In de laatste negen onderlinge ontmoetingen werd slechts één keer meer dan drie doelpunten gemaakt.

Eerder dit seizoen
SC Cambuur is vandaag de favoriet, maar dan zullen de Leeuwarders wel beter moeten presteren dan in november. In het Jan Louwers Stadion stevende de ontmoeting tussen FC Eindhoven en SC Cambuur af op een gelijkspel, maar in de laatste minuut zorgde Mart Lieder ervoor dat de overwinning naar de Eindhovenaren ging: 2-1. Martijn Barto had namens SC Cambuur na rust de 1-1 gemaakt.