058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Twente

14 december 2018, 13:30

SC Cambuur treft FC Twente vanavond voor de zestiende keer in een competitiewedstrijd. De historische resultaten spreken niet bepaald in het voordeel van de thuisploeg. De club uit Leeuwarden won slechts één van de eerdere ontmoetingen met de Tukkers. Zes maal eindigde een wedstrijd tussen Cambuur en Twente in een remise, negen keer trokken de Enschedeërs aan het langste eind.

Laatste keer winst
Het is alweer 25 jaar geleden dat Cambuur van Twente won. Daarbij moet wel in acht worden genomen dat in die periode de clubs het slechts veertien keer tegen elkaar opnamen.

Op 8 mei 1993 boekte Cambuur haar laatste (en enige) overwinning op Twente. In eigen huis speelden de Leeuwarders tegen ex-trainer Rob Baan en ex-speler Michael Mols. Laatstgenoemde viel al vroeg in de wedstrijd in. Bij een 2-0 achterstand kwam Mols binnen de lijnen en hij wist in zijn invalbeurt twee keer te scoren. Gelukkig voor het thuispubliek scoorde Cambuur in de tussentijd ook twee keer, waardoor na 90 minuten een 4-2 eindstand op het scorebord prijkte.

Laatste thuis- en uitwedstrijd
In het seizoen 2015/2016 – het laatste jaar dat Cambuur in de Eredivisie uitkwam – troffen de teams elkaar voor het laatst. Aan de thuiswedstrijd hielden de Leeuwarders een niet onverdienstelijk punt over. In Enschede werd Cambuur op een nederlaag getrakteerd.

De wedstrijd in het noorden van het land eindigde in 0-0, maar het publiek werd ondanks het gebrek aan doelpunten wel vermaakt. Cambuur kreeg voor rust de betere kansen, maar kwam niet tot scoren. Na rust had Twente het betere van het spel, maar ook de bezoekers slaagden er niet in de kansen af te maken.

De wedstrijd in de Grolsch Veste eindigde in een afgetekende 3-0 zege voor Twente. Halverwege de eerste helft passeerde Marvin Peersman – per ongeluk – zijn eigen doelman, waarna Jerson Cabral de score verdubbelde. Vlak voor tijd besliste Hakim Ziyech de wedstrijd door vanaf elf meter raak te schieten.