058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – FC Utrecht

12 maart 2015, 16:01

Aanstaande zaterdag (19.45 uur) spelen SC Cambuur en FC Utrecht pas voor de dertiende keer tegen elkaar in een officieel duel. Van de twaalf wedstrijden die de clubs tegen elkaar speelden, wonnen beide ploegen even vaak. Vijfmaal gingen de drie punten naar de Leeuwarders, twee keer werd er gelijkgespeeld en vijf keer won FC Utrecht.

Vorig seizoen in Leeuwarden
Cambuur zegevierde vorig seizoen in eigen huis met 3-1 tegen FC Utrecht. Erg makkelijk ging het niet voor de Leeuwarders, die in de eerste helft op achterstand kwamen door een doelpunt van Yassin Ayoub. Na de theepauze rechtte Cambuur echter de rug.

Het was Michiel Hemmen die na een uur spelen van dichtbij de verdiende gelijkmaker tegen de touwen schoot. Niet veel later was de thuisploeg gevaarlijk via Martijn van der Laan en Jody Lukoki, maar zij schoten de bal naast.

Tien minuten voor tijd was het zover voor Cambuur: Erik Bakker verschalkte FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter en zette de 2-1 op het scorebord. Om het af te maken zorgde PSV-huurling Marcel Ritzmaier in de laatste minuut met een prachtig schot voor de beslissende 3-1.

Heenwedstrijd in Utrecht
Eerder dit seizoen, op 23 november 2014, won Cambuur ook met 3-1 van FC Utrecht. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd voor de Leeuwarders in De Galgenwaard, want voor het eerst sinds de terugkeer in de Eredivisie wonnen zij een wedstrijd op natuurgras.

Cambuur begon de wedstrijd in Utrecht ondermaats. Halverwege de eerste helft zette Ruud Boymans de Domstedelingen op 1-0 door een strafschop binnen te schieten. Niet veel later mocht de Utrecht-spits het weer vanaf elf meter proberen, maar dit keer redde Leonard Nienhuis.

De redding van Nienhuis betekende het begin van de comeback van de ploeg van Henk de Jong. Aan het einde van de eerste helft kopte Martijn Barto op aangeven van Calvin Mac-Intosch de 1-1 binnen. Na rust zorgden Bartholomew Ogbeche en Dejan Meleg ervoor dat de drie punten naar Leeuwarden werden meegenomen.