058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – FC Volendam

17 november 2018, 14:00

Nog drie uit- en drie thuiswedstrijden, dan zit de eerste seizoenshelft erop. Vanavond staat de eerste van de laatste drie thuisduels van het kalenderjaar in de planning. De tegenstander van vanavond is FC Volendam, dat sinds de eeuwwisseling in totaal 26 keer de tegenstander van SC Cambuur was. De historische resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de Leeuwarders.

Elf overwinningen
Van de 26 onderlinge wedstrijden kwam SC Cambuur dertien keer als winnaar uit de bus. FC Volendam won acht keer en vijf maal eindigde een wedstrijd tussen de Leeuwarders en Volendammers in een gelijkspel. De laatste negen keer dat de clubs het tegen elkaar opnamen bleef SC Cambuur ongeslagen: vijf keer winst en vier maal een gelijkspel.

Twee wedstrijden, vier punten
SC Cambuur hield vorig seizoen vier punten over aan de ontmoetingen met FC Volendam. De wedstrijd in het Kras Stadion eindigde in een 0-1 zege voor de Leeuwarders. Een aantal maanden later troffen de teams elkaar opnieuw. Het duel in het Cambuurstadion leverde geen winnaar op: 2-2.

Met drie punten huiswaarts
In september vorig jaar pakte SC Cambuur een jaar de volle buit. De eerste kans was voor Xander Houtkoop, die een mooie aanval nét niet wist af te ronden. Zijn inzet werd ternauwernood gekeerd door Hobie Verhulst. Niet veel later leken de Leeuwarders op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Issa Kallon werd wegens buitenspel afgekeurd.

Vlak na rust kwam SC Cambuur op een terechte 0-1 voorsprong. De Leeuwarders kregen een vrije trap op een meter of twintig, die op prachtige wijze door Houtkoop in de kruising werd gekruld. In de slotfase kreeg Alvin Daniels nog twee enorme kansen op de 0-2, maar de eerste inzet ging over en de tweede werd van de lijn gehaald. Het deerde SC Cambuur niet, want de punten gingen alsnog mee naar Leeuwarden.

Geen winnaar
Een aantal maanden later, in maart, slaagde SC Cambuur er niet in om voor de tweede keer FC Volendam te verslaan. Houtkoop, die in Volendam ook al trefzeker was, opende in het Cambuurstadion de score. Hij schoot beheerst raak uit een lage voorzet van Ricardo Kip, die bediend werd door Martijn Barto.

Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later kwam Volendam via Rodney Antwi op gelijke hoogte. Daniel Crowley zorgde er nog voor rust voor dat Cambuur weer op voorsprong kwam, maar de Leeuwarders slaagden er in de tweede helft niet in om de voorsprong vast te houden. Anthony Berenstein maakte een kwartier voor tijd de 2-2, wat tevens de uitslag was.