058-2963300

Historische resultaten SC Cambuur – Heracles Almelo

27 februari 2015, 10:11

Voor de derde keer dit seizoen treffen SC Cambuur en Heracles Almelo elkaar morgenavond. De eerste twee ontmoetingen werden in het Polman Stadion gespeeld en beide wedstrijden werden door de Leeuwarders gewonnen. In totaal speelden de twee club al in 73 officiële duels tegen elkaar. SC Cambuur won er 31, Heracles Almelo zegevierde 18 keer en 24 maal werd er gelijkgespeeld.

Eerder dit seizoen
SC Cambuur moest dit seizoen twee keer afreizen naar Almelo. De eerste keer was in de derde speelronde van de Eredivisie. Het werd een historische avond voor de Leeuwarders, die voor het eerst sinds de terugkeer op het hoogste niveau een uitwedstrijd wisten te winnen.

Michiel Hemmen werd op 22 augustus het goudhaantje in het Polman Stadion. In de slotminuut van de wedstrijd kopte de spits van Cambuur raak uit een hoekschop van Dejan Meleg. De Heraclieden, die na het wegsturen van Oussama Tannane met tien man op het veld stonden, werden in rouw gedompeld.

Ook in het bekerduel, dat op 16 december werd gespeeld, ging de winst naar Cambuur. In de achtste finale van de KNVB-beker wonnen de Leeuwarders, ondanks dat zij bijna zeventig minuten met z’n tienen speelden, met liefst 0-3.

Mohamed El Makrini tekende al vroeg in de wedstrijd met een knap afstandsschot voor de 0-1 in Almelo. Toen Lucas Bijker na 23 minuten werd weggestuurd, leek het een moeilijke avond te worden voor het team van trainer Henk de Jong. Niets bleek minder waar, want met een man minder liep Cambuur na rust door doelpunten van andermaal El Makrini en Calvin Mac-Intosch uit naar 0-3.

Vorig seizoen in Leeuwarden
Heracles Almelo werd vorig seizoen op een 2-0 nederlaag getrakteerd in het Cambuur Stadion. De Heraclieden, met huidig Cambuur-speler Mikhail Rosheuvel in de basis, zagen Hemmen vlak voor rust de 1-0 maken. Lang bleef het spannend in Leeuwarden, tot Jason Davidson in de laatste minuten van de wedstrijd zijn eigen doelman verschalkte met een eigen doelpunt: 2-0.

Grootste uitslagen
Door de jaren heen hebben SC Cambuur en Heracles Almelo een aantal bijzondere wedstrijden gespeeld. Een duel die veel supporters zich waarschijnlijk nog kunnen heugen, is de afstraffing in eigen huis in november 2002.

Rik Platvoet was die wedstrijd de gevierde man aan Heracles-zijde. De spits scoorde liefst vijf keer in het Cambuur Stadion. In totaal maakten de Heraclieden zeven treffers: vijf van Platvoet, een van ex-Cambuur-speler Yuri Rose en eentje van Rachid Tibari. Cambuur kreeg in de wedstrijd twee rode kaarten. Eén voor Rogers, één voor Veltman.
De meest memorabele wedstrijd in het Cambuur Stadion tussen Cambuur en Heracles werd waarschijnlijk in 1972 gespeeld. In een spektakelstuk deelden de ploegen na negentig minuten de punten: 5-5.