Historische resultaten SC Cambuur – RKC Waalwijk

21 april 2017, 16:07

Geel-blauw versus geel-blauw, ofwel SC Cambuur versus RKC Waalwijk. De clubs namen het sinds het begin van de jaren negentig achttien keer tegen elkaar op. De historische resultaten zijn niet bepaald in het voordeel van de Leeuwarders, die slechts drie van deze ontmoetingen wonnen. RKC Waalwijk trok zeven keer aan het langste eind en acht maal werden de punten gedeeld.

Doelpuntrijk
Wedstrijden tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk zijn vaak een garantie voor spektakel. Gemiddeld wordt er 3,7 goals per onderlinge ontmoeting gescoord. Het meest doelpuntrijke duel was in het seizoen 2007/2008, toen SC Cambuur met 6-3 onderuit ging in Waalwijk. Het werd de avond van Kevin Vink, die als invaller een hattrick maakte namens de thuisploeg. Voor SC Cambuur waren Chris de Wagt, Adnan Barakat en Marc Mboua verantwoordelijk voor de doelpunten.

Laatste keer in Leeuwarden
Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat RKC Waalwijk een wedstrijd in Leeuwarden speelde. In het kampioensjaar kwam SC Cambuur niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Waalwijkers. Het zag er lange tijd naar uit dat het vroege doelpunt Oguzhan Türk de enige treffer van de wedstrijd zou zijn, maar vlak voor tijd maakte Derk Boerrigter de gelijkmaker.

Eerder dit seizoen
Een paar maanden geleden ging SC Cambuur in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op bezoek bij RKC Waalwijk. Een paar dagen na de bekerstunt tegen Ajax (2-1) slaagden de Leeuwarders er niet in om de volle buit mee te nemen naar het noorden.

Halverwege de eerste helft opende Pieter Langedijk vanaf de strafschopstip de score. Lang bleef de 1-0 niet op het scorebord staan, want drie minuten later maakte Martijn Barto op aangeven van Sander van de Streek de gelijkmaker.

De tweede helft begon met een grote domper voor SC Cambuur: Johan Voskamp zette RKC Waalwijk wederom op voorsprong. De bezoekers uit Leeuwarden vochten voor wat ze waard waren, kwamen via Van de Streek terug tot 2-2, maar passeerden Tamati Williams niet voor een derde keer.