058-2963300
Jeugdopleiding | Drie thuiswedstrijden, negen punten!

21 februari 2018, 12:52

Maarliefst drie van de vier jeugdteams van SC Cambuur speelden dit weekend in Leeuwarden voor de competitie. Het was een succesvolle zaterdag, want er werden 9 punten uit drie wedstrijden gehaald.

O13
Afgelopen zaterdag trapte O13 om 12.45 uur af op Sportpark Kalverdijkje Noord. Tegenstander was het in de middenmoot staande SML O13-1 uit Arnhem. De jonge Leeuwarders hadden weinig te duchten van de Arnhemmers. Cambuur kwam door goals van Xander Krooneman en Mads Alma snel op 2-0. In de eerste helft kwam SML sporadisch gevaarlijk op de helft van Cambuur, maar scoorden daar wel een keer uit (2-1). Na de rust zetten de gastheren de brommer even flink aan, binnen vier minuten scoorde opnieuw Alma en Doede Jager de hoop van SML aan diggelen. Spits Carl Reiding had het slotakkoord en schoot zeven minuten voor tijd de 5-1 tegen de touwen. Met tien punten voorsprong staat de groep van trainer Elwin van Keulen ver voor op de concurrentie in de Tweede Divisie.

O15
O15 had dit weekend geen wedstrijd. Zij volgden een survivaltraining bij Copini Buitensport, op de Grote Wielen.

O17
Om 15.00 uur traden de spelers van trainer Jan Sierskma aan tegen een stadsgenoot, LAC Frisia 1883 O17-1. Het decor was het Cambuurstadion, waar de strijd tussen de nummer 1 en 2 van de Derde Divisie plaatsvond. In een meer spannend dan goed duel was Cambuur duidelijk de bovenliggende ploeg. De Frisianen hanteerden veel de lange bal daar waar Cambuur vooral de zijkanten zocht. Uit een goede aanval scoorde Dylan Smit de rebound en bracht de geel blauwen op een voorsprong. Na slap ingrijpen in de achterhoede kreeg Frisia echter de gelijkmaker op een presenteerblaadje, 1-1. De veerkracht was vervolgens groot, want binnen drie minuten scoorde Geoffrey Eekhof een prachtige goal uit een snelle aanval over meerdere schijven. De tweede helft verzuimde Cambuur de marge uit te bouwen waardoor het spannend bleef tot het einde, maar de 3 punten in de tas bleven. Daarmee gaat Cambuur weer alleen aan kop, met twee punten voorsprong op naaste belager Flevo Boys en drie op LAC Frisia 1883.

O19
Ook op Sportpark Kalverdijkje Noord werd om 15.00 uur afgetrapt. O19 speelde voor de competitie tegen middenmoter DVS’33 uit Ermelo. Het was eenrichtingsverkeer, wat de einduitslag niet deed vermoeden. De rust werd ingegaan zonder goals, iets wat dit seizoen nog niet eerder voor kwam. Gemiddeld scoorden de mannen van trainer Johan Wijnsma zo’n zes goals per wedstrijd. Na de rust zorgden goals van Ewart Ottema en Stefan Deuling wel voor drie punten, waarmee O19 in de Derde Divisie acht punten blijft voorlopen op Quick’20 uit Oldenzaal.