058-2963300

Jong SC Cambuur onderuit in eigen huis tegen Jong Excelsior

14 maart 2017, 20:36

De beloften van SC Cambuur zijn er niet in geslaagd om de goede reeks in de competitie voort te zetten. Na twee knappe en zeer belangrijke uitoverwinningen tegen Jong Heracles (1-2) en Jong ADO (0-3) werd vanavond in eigen huis verloren van Jong Excelsior met 2-4.

Al vroeg in het eerste bedrijf was het Cambuur dat op voorsprong kwam. Milan Vissie kopte na elf minuten stijlvol binnen uit een corner. Excelsior bleek echter niet van streek en zette de achterstand binnen tien minuten om naar een 1-2 voorsprong. Beide treffers kwamen op naam van Anouar Hadouir, de linker-aanvaller van de formatie uit Kralingen. Vlak voor rust werd het zelfs 1-3, nadat Terell Ondaan Jordy den Hoedt aftroefde en de bal in de lange hoek schoot.

Na de thee kwam Daniël Van Warven in de ploeg voor Rutger Etten en ging Cambuur vol op jacht om de achterstand van het scorebord weg te werken. Het kreeg kansen via Tarik Tissoudali en de invallers Tyrone Conraad en Rochendy Constansia, maar helaas zonder fortuin. Lang leek het erop dat Excelsior zonder slag of stoot de tweede helft zou doorkomen. Tien minuten voor tijd viel uit een snelle omschakeling de aansluitingstreffer via Tissoudali. De buitenspeler zette met een beheerste stift doelman Mike Havekotte op het verkeerde been. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet, want vlak voor tijd bepaalde Danilo Pantić de eindstand op 2-4.

Ondanks de nederlaag blijft Jong SC Cambuur in de Reservecompetitie A staan op een vijfde plek. Over vier weken staat het volgende competitieduel op het programma, namelijk de Derby der Beloften tegen Jong SC Heerenveen.

Opstelling SC Cambuur: Bos;  Noor, Vissie (C), Van den Beemt, Den Hoedt; Mannes, Akhamrane,  Boutzamar (62. Constansia); Etten (46. Van Warven), Hemmen (62. Conraad), Tissoudali.

Opstelling Excelsior: Havekotte; El Bouchataoui, Pollemans, Brito (C), Kuipers; Pantić, Vermeulen, Fortes (79. Wagenaar); Ondaan, Hasselbaink (67. Badjeck), Hadouir (73. Bolivar).

Scheidsrechter: V. Ris

Scoreverloop: 11. 1-0 Vissie; 16. 1-1 Hadouir; 20. 1-2 Hadouir; 43. 1-3 Ondaan; 79. 2-3 Tissoudali; 90. 2-4 Pantić.

Kaarten: Geen.