058-2963300
Jong SC Cambuur wint bekerfinale in Zwolle

8 mei 2018, 13:34

De beker is binnen! Jong SC Cambuur heeft gisteravond met 1-3 gewonnen van de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle en kroonde zich daarmee tot de bekerwinnaar van het seizoen 2017/2018. Een fantastische prestatie, nadat de mannen van Dennis van der Ree ook al knap tweede werden in de ‘Eredivisie voor beloften’

Het duel had eigenlijk al in de eerste helft beslist moeten zijn, maar met nog zo’n twintig minuten te gaan kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd. Al na 11 minuten opende aanvoerder Noureddine Boutzamar de score en zo’n twintig minuten later verdubbelde Furdjel Narsingh die marge. Kansen waren er genoeg, maar met name Danny van Haaren en Rutger Etten waren ongelukkig in de afronding.

Ook na de thee leek er geen vuiltje aan de lucht maar toch kwam Jong PEC Zwolle terug in de wedstrijd. Het was Rogier Benschop die na een fraaie solo de bal onder Pieter Bos schoof en de Zwollenaren weer perspectief bood. Ondanks een slotoffensief kwam de thuisploeg niet meer tot scoren en kon aan de andere kant Yordi Schols -in zijn allerlaatste wedstrijd in het geel-blauw- zelfs de bevrijdende 1-3 laten aantekenen. Direct daarop werd er afgefloten en  kon er feest gevierd worden met de aanwezige Cambuur-supporters.

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra (60. Schet), Ten Have, Bruintjes, Swart, Van Ark, Van Wijnen, Israelsson (70. Jansman), Van Putten (86. Van Looy), Parzyszek en Benschop.

Opstelling Jong SC Cambuur:  Bos; Den Hoedt, Montsma, Van den Beemt, Claver; Boutzamar, Etten, Van Haaren; Narsingh (61. Toure), Robertha (79. Schols) en Conraad (82. Zakir),