058-2963300
Cambuur O15 in extremis onderuit tegen koploper

17 januari 2018, 10:12

SC Cambuur O15 hervatte afgelopen zaterdag de competitie. Op Sportpark het Kalverdijkje was koploper PEC Zwolle O15 de tegenstander.

Na een winterstop van enkele weken ging de bal weer rollen en beide ploegen hadden er zin in. Met name de geel-blauwen gingen in een erg hoog tempo van start en drongen de Zwollenaren terug op hun eigen helft. Een vrije trap van Cambuur, in de 5e minuut, ging maar net naast. Na ongeveer een kwartier spelen kwam PEC enigszins onder de druk uit en wat volgde was een gelijk opgaande strijd. De gasten uit Zwolle dachten op voorsprong te komen maar de goed leidende scheidsrechter Van der Kerk keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Ruststand 0-0.

Ook na de onderbreking streden beide teams met veel inzet en passie voor de overwinning. In de 42e minuut kwamen de mannen van trainer Fedrik Houtstra dan toch op voorsprong. Na een mooie aanval over meerdere schijven was het Sylvain van Eijk, na een assist van Floris Smand, die met een prachtige omhaal de 1-0 scoorde. Een schoonheid van een doelpunt. Een stunt leek in de maak, maar daar dachten de tegenstanders uit Zwolle anders over. Een goed ingestudeerde vrije trap werd in de 53e minuut fraai binnen gekopt bij de tweede paal: 1-1.

Terwijl de wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel sloeg PEC enkele minuten voor tijd nog een keer toe: 1-2. De Cambuur-spelers hadden met volle inzet gestreden maar stonden uiteindelijk, helaas, met lege handen.

Trainer Fedrik Houtstra: “De wedstrijd was van hoog niveau, beide ploegen verdedigden goed en de wedstrijd was gelijkwaardig. PEC Zwolle werd met name gevaarlijk bij standaardsituaties. Toen wij de 1-0 maakten, echt een fantastische aanvalsopbouw met een acrobatische afronding, had ik het gevoel dat wij de wedstrijd wel eens konden winnen. Tot de 1-1 hadden we nog geen kans weg gegeven. In de laatste fase, na de 1-1, kon de wedstrijd beide kanten op. Helaas trok PEC Zwolle aan het langste eind.  Wel zijn we in het spel een stuk dichter bij de koploper gekomen dan in de eerste seizoenshelft. Dat geeft ons veel perspectief voor het komende half jaar.”

Opstelling Cambuur O15: Stuiver, Zorgdrager (H. Potma), Hartman, Smand, van der Meulen, Van Eijk, Verbree, Ten Veen (Visser), Jonkers (S. Potma), Bethlehem (Daraji) en El Mansouri.