058-2963300
René Hake: “Morgenavond antwoord geven op het veld”

René Hake: “Morgenavond antwoord geven op het veld”

7 februari 2019, 16:53

Werkelijk niemand zag de nederlaag van SC Cambuur afgelopen maandag op bezoek bij Jong AZ aankomen en dus was de teleurstelling na afloop groot. Deze zure nasmaak kan gelukkig al snel worden weggespoeld, want morgenavond komt N.E.C. op bezoek in Leeuwarden.

Ook hoofdtrainer René Hake stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De niet geheel verrassende openingsvraag op het persmoment was dan ook of de wedstrijd inmiddels is verwerkt. Hake: “Nou, dat heeft wel even geduurd, het chagrijn was groot. Maar we moeten er ook niet in blijven hangen. We hebben de wedstrijd geanalyseerd en besproken, maar daarna ook gezegd dat we door moeten.”

Waar het precies aan lag dat zijn team afgelopen maandag niet thuis gaf was ook voor de hoofdtrainer ongrijpbaar. “Ik heb geen elftal gezien dat niet wilde, maar wel een elftal dat een hoop dingen verkeerd deed. Met name in de eerste helft, toen gingen zelfs basisdingen verkeerd. We moeten nu zorgen dat we morgen op het veld antwoord geven.”

Dat SC Cambuur morgenavond niet met dezelfde basiself als tegen Jong AZ zal aantreden staat nagenoeg vast, zo liet de oefenmeester al doorschemeren. “We gaan gedwongen en ongedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren. Omdat we een aantal jongens met pijntjes hebben kunnen  we daar morgen pas definitief over beslissen. Wie er zeker niet bij zijn? Van Koesveld en Van Deelen liggen er langer uit, dat is bekend. Daarnaast zijn Issa Kallon en Nigel Robertha twijfelgevallen.”

Tegenstander N.E.C. is tot op heden bezig aan een teleurstellend seizoen. De Nijmegenaren staan na meer dan de helft van de competitie op een vijftiende stek. “Deze stand op de ranglijst past niet bij die club en ook niet bij de kwaliteit die ze hebben. Ze hebben echt veel kwaliteit en ervaring in huis. Maar wij zijn vooral met onszelf bezig . We willen N.E.C. onder ons houden en wat dat betreft kunnen we morgen goede zaken doen.”

De aftrap van SC Cambuur – N.E.C. Nijmegen is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je bij de administratie van het stadion of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: Soccrates Images


Spelers tweets
Matias Jones ⚓️ @mati_jones12 maandag 22 april, 18:40

Excelente programa de @CLQC5 con Nacho González .. un gran profesional y jugador. El responsable de mi amor por la… https://t.co/eLYkAU1h62

Sai van Wermeskerken @saivw11 vrijdag 19 april, 10:38

Match day Let's win again!#mizuno #mizunofootball #morelianeo2 #matchday #ミズノ #team #teammates https://t.co/MCuf4Q1Shp

Matias Jones ⚓️ @mati_jones12 donderdag 18 april, 15:15

Con muchas ganas de ver este programa!! Muy buena iniciativa @CLQC5 !! https://t.co/6LwFkFGCcf

Volg SC Cambuur
21.297
44491
3710
18323
SC Cambuur voor elkaar!