058-2963300
Rob Maas nieuwe hoofdtrainer SC Cambuur

Rob Maas nieuwe hoofdtrainer SC Cambuur

17 juni 2016, 11:01

Het komende seizoen mag Rob Maas zich hoofdtrainer van SC Cambuur noemen. De 46-jarige oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Maas kwam als voetballer tussen 1989 en 2009 onder meer uit voor FC Eindhoven, Feyenoord, Hertha BSC, MSV Duisburg en Heracles Almelo. Direct na zijn actieve carrière zette hij onder de vleugels van Erwin Koeman en Ruud Brood zijn eerste stappen in het trainersvak bij RKC Waalwijk. In de zomer van 2014 vertrok de geboren Eindhovenaar naar Vitesse als assistent van Peter Bosz, die hij in januari van dit jaar opvolgde als hoofdtrainer.

Technisch Directeur Henry van Vegt over de komst van Rob Maas. “De functie van hoofdtrainer is bij een voetbalclub één van de belangrijkste schakels in het geheel. Wij zijn dan ook zeer zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Hierbij hebben we veel gesprekken met verschillende mensen gevoerd. Bij Rob hadden we meteen een goed gevoel en dit komt met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat. Dat type voetbal zit hier bij SC Cambuur in het DNA. We hebben alle vertrouwen dat we er met Rob aan het roer een fantastisch seizoen van gaan maken.”

Foto: www.dijksfotografie.com