27 juni 2015, 17:45

SC CAMBUUR C1 1-0 SC HEERENVEEN C1
1-0 Deno Alejo (34.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Quinten Lamsma, Deno Alejo, Bart Kooistra, Youri Sletering. Wissels: Tristan Boersma, Feike Zijlstra, Koen Kribben, Maurice Lap, Martijn Ferwerda, Jhondly van der Meer, Jorn Jongsma.

In de laatste wedstrijd voor het begin van de zomervakantie behaalden de C-junioren een overwinning op de aartsrivaal. “In de eerste twee weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben we tegen De Graafschap en AFC gespeeld. In die duels was onze speelstijl defensief en hebben we de basis gelegd om goed te kunnen verdedigen,” zei trainer Michiel Buursma. “Nu hebben we ervoor gekozen om iets hoger druk te zetten. Er kwam veel energie los en omdat we tegen Heerenveen speelden deden de jongens een stapje extra.”

De thuisploeg begon op sportpark het Kalverdijkje goed. De lat stond een vroege treffer in de weg. Vervolgens werden de Friezen wat sterker en ook zij raakten de paal. Vlak voor rust werd de enige treffer van de wedstrijd gescoord. Na een steekbal van Kevin de Vries omspeelde Deno Alejo de doelman waarop de aanvaller voor een leeg doel geen fout maakte. Na rust werden de gasten over de zijkanten een paar keer gevaarlijk. Beide teams kregen nog enkele kansen.

Feike Zijlstra was met een inzet dichtbij terwijl een actie van Youri Sletering ook geen doelpunt opleverde. “Een prima zege,” concludeerde Buursma. “Het is mooi om zo uit elkaar te gaan.” Afgelopen week kreeg SC Cambuur C1 van de KNVB te horen dat het volgend seizoen in de derde divisie, het vierde niveau, uit gaat komen. “Maar we gaan tegen veel BVO’s oefenen zodat we de jongens een zo sterk mogelijk programma kunnen bieden,” aldus Buursma.

TOERNOOI IN DOETICHEM
Met SC Cambuur D1

SC CAMBUUR D1 4-0 DZC D1
1-0 Daan Visser (15.), 2-0 Martin de Rooij (21.), 3-0 Dylan van Dijk (26.), 4-0 Daan Visser (28.)

SC CAMBUUR D1 0-2 SC HEERENVEEN D1
0-1 (10.), 0-2 (23.)

SC CAMBUUR D1 2-0 DE GRAAFSCHAP D1
1-0 Tobias Hoogstra (15.pen.), 2-0 Floris Smand (20.)