SC Cambuur C2: tevredenheid ondanks nederlaag

27 september 2014, 22:38

SC CAMBUUR C2 0-2 AZ C2
0-1 (31.), 0-2 (54.)

opstellng SCC C2 Tristan Boersma, Chiel Kuiper, Jens van der Heide, Rik de Boer, Robert Polee (36.Youri Sletering), Thimo Stroop (36.Mark van der Meer), Kevin de Vries, Koen Kribben, Kian Visser, Job Zwager, Feike Zijlstra.

De onder-14 ploeg van SC Cambuur leed aan het Kalverdijkje een nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De gasten domineerden het spelbeeld terwijl de thuisploeg weinig voor het doel van de Alkmaarders te vinden was. Wel werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd terwijl een schot van Kian Visser door de doelman gekeerd kon worden. Doordat AZ wel scoorde keek de ploeg uit Leeuwarden bij rust tegen een 0-1 achterstand aan.

“AZ heeft eigenlijk de gehele wedstrijd op onze helft gespeeld en ze hebben goed positiespel tentoongesteld. Achterin probeerden we de ruimtes klein te houden en daarin zijn we wel geslaagd,” vond trainer Michiel Buursma. Na de hervatting was geelblauw niet bij machte kansen te creëren. De Alkmaarse ploeg verdubbelde de voorsprong en keerde met drie punten huiswaarts.

“Voor het neutrale publiek was het denk ik geen aantrekkelijke wedstrijd. Na het verlies van vorige week was goed verdedigen in deze wedstrijd ons doel. Op twee momenten na hebben we dat goed gedaan. We waren minder naïef dan vorige week tegen FC Volendam en daarnaast hebben de jongens hard gewerkt. Ondanks de nederlaag ben ik wel tevreden,” zei Buursma na afloop.

DE GRAAFSCHAP D1 1-4 SC CAMBUUR D1
0-1 Steyn Potma (4.), 0-2 Jorn Jongsma (24.), 1-2 (41.), 1-3 Quinten Lamsma (48.), 1-4 Jorn Jongsma (57.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Bas Verbree, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Maurice Lap, Jorrit Miedema, Xanthi Dijkstra, Andries Venema, Brett Minnema.

In Doetinchem behaalden de D-pupillen van SC Cambuur een knappe en ruime overwinning op De Graafschap. In de beginfase was het aftasten maar was het de ploeg uit Leeuwarden die snel aan de leiding kwam. Een vrije trap van Jhondly van der Meer werd door de Gelderse goalie onvoldoende verwerkt waarna Steyn Potma de score opende. “Dat doelpunt kwam snel en eigenlijk uit het niets. Zij raakten echter niet in mineur en gingen daarna vol op de aanval,” vertelde trainer Elwin van Keulen.

De thuisploeg kreeg veel kansen maar verzuimde te scoren. Doelman Levi de Ron redde enkele malen fraai en behoedde zijn team voor een tegendoelpunt. Daarnaast had Cambuur geluk toen een inzet via onderkant lat en binnenkant paal de doellijn niet passeerde. In de laatste tien minuten gingen de gasten meer richting het doel van De Graafschap en dat leverde direct succes op. Uit een gelukkige situatie scoorde Jorn Jongsma waardoor het scorebord bij rust een 0-2 tussenstand aangaf.

Van Keulen over de eerste helft: “Op basis van veldspel en kansenverhouding was dat niet de juiste afspiegeling. Maar wij waren er uiteraard best tevreden mee”. Het tweede half uur begon met een snel doelpunt voor de superboeren. Na balverlies redde doelman De Ron maar was het uit de rebound wel raak. De gasten richtten zich echter op, gingen een versnelling hoger voetballen en schoten een aantal malen op het doel van de opponent. Het was Quinten Lamsma die het verschil weer op twee bracht.

“De Graafschap knakte daarna en wij kregen veel kansen op meerdere doelpunten. Het spelbeeld kantelde volledig.” Jorn Jongsma bepaalde met een prachtig afstandsschot in de kruising de eindstand op 1-4. Van de negen jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur is SC Cambuur een van de drie teams dat ongeslagen de maand oktober ingaat. Van Keulen: “Ik ben tevreden over de ontwikkeling van onze spelers. Ze spelen ook met zoveel passie en energie. Als ze dat vol kunnen houden dan kunnen we meer wedstrijden op een positieve manier afsluiten.”