SC Cambuur C2 verliest oefenduel

21 juni 2014, 17:20

SC CAMBUUR C2 1-4 DE GRAAFSCHAP C2
0-1 (4.), 0-2 (26.), 0-3 (28.), 0-4 (54.), 1-4 Pieter Abe de Jong (57.)

De onder-14 ploeg van SC Cambuur leed op eigen veld een forse nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Dat was met name te wijten aan een zwakke eerste helft waarin de gasten beter en scherper speelden en ook tot veel meer kansen kwamen. Al in de openingsfase had de ploeg uit Doetinchem Cambuur op een grote achterstand kunnen zetten. In de vierde minuut keerde doelman Tristan Boersma een inzet maar was het in de rebound wel raak. Binnen twee minuten na die openingstreffer schoot De Graafschap over en naast en voorkwam Boersma een tweede tegentreffer.

Na ruim tien minuten spelen werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Kian Visser leverde een gevaarlijke voorzet af die door Mark van der Meer werd gemist. De daaropvolgende inzet van David Kazimier werd gekeerd door de goalie. Hoewel de wedstrijd daarna meer gelijk opging was het de Gelderse ploeg die in de zestien voor de meeste dreiging zorgde. In de 22ste minuut leek de 0-2 in de maak maar verrichtte Boersma twee prima saves. Even later was het wel raak toen De Graafschap er snel uit kwam en scoorde. Zeven minuten voor rust werd het zelfs 0-3 nadat Robert Polee de bal miste.

In de tweede 35 minuten tapte Cambuur uit een heel ander vaatje. Er werd feller gespeeld en de aanvallers werden ook veel beter bereikt. Bart Kooistra kreeg meteen al een grote kans maar strandde alleen voor de doelman. Jens van der Heide zag een schotpoging uitstekend gered terwijl pogingen van Kian Visser en Mark van der Meer het doel misten. Nadat Van der Meer een kopkans onbenut liet was het toch De Graafschap dat wederom doel trof. In de 57ste minuut schoot Pieter Abe de Jong een vrije trap van net buiten het strafschopgebied op prachtige wijze in de kruising. Doelman Marco Kreeft voorkwam in de resterende tijd met twee reddingen een grotere nederlaag.