058-2963300

SC Cambuur met kater uit de beker

27 januari 2015, 22:15

Er heerste na afloop van de kwartfinale wedstrijd tegen PEC-Zwolle een sfeer om te snijden in het Cambuurstadion. Voor de tweede keer in vier dagen sterker dan de tegenstander en even zoveel keer met lege handen naar de kleedkamer. Bovendien liep Cambuur tegen Zwolle de lucratieve halve finale mis. Het zou voor het eerst zijn geweest in het vijftigjarig bestaan van de club, maar het zou ook meer dan verdiend zijn geweest.

Cambuur was van meet af aan de bovenliggende partij, schiep kans op kans, was ook in staat om een schier onmogelijke achterstand van 0-2 te niet te doen, maar miste in de beslissende fase net dat beetje scherpte en fortuin om de ploeg van Ron Jans uit het KNVB-bekertournooi te kieperen. Sneu, jammer, onterecht, je kunt er alle kwalificaties op los laten, maar PEC gaat door en Cambuur niet.

De thuisclub begon voortvarend, was in de derde minuut dicht bij een treffer, maar keeper Hahn ranselde de inzet van Sander van de Streek stijlvol uit de goal. Ach minuten later deed hij hetzelfde met een schot van Calvin Mac-Intosch. Het dominante Cambuur moest slikken toen PEC uit een corner op voorsprong kwam. Thomas Lam scoorde de 0-1.

Even verbleekte het elan van de thuisclub, maar de kleur kwam spoedig terug en bovendien weerde de twaalfde man zich zoals wij dat van ‘hem’ gewend zijn. Tien minuten voor de rust ontstond er een enorme scrimmage voor de Zwolle-goal. Hahn had alle geluk en Cambuur alle pech dat de bal er niet invloog.

Toen vlak na de onderbreking Ryan Thomas profiteerde van balverlies van Cambuur, vrije doorgang kreeg en beheerst de 0-2 maakte moesten de jongens van Henk de Jong opnieuw even naar adem snakken. Juist op dat moment was het de van Zwolle overgekomen Furdjel Narsing die het op de heupen kreeg. Hij  scoorde na een fantastische aanname de 1-2. Vijf minuten later – Cambuur had net aanvallend gewisseld en Rosheuvel en Bytyqi ingebracht – was het weer raak. Nu koos Narsingh voor korte hoek. Hahn was kansloos: 2-2.

Cambuur kreeg opnieuw de overhand.  Van de Streeek kopte net over. Aan de andere kant had Becker de zaak kunnen beslissen, maar zijn inzet ging voor langs. De mooiste kans van de wedstrijd kreeg Rosheuvel in blessuretijd. Hij stoomde van rechts op Hahn af, leek te scoren, maar schoot net voor langs.

In de verlenging ging het er hectisch aan toe, met Cambuur in de hoofdrol. Vrije trappen van rand zestien, de ene corner na de andere, een geclaimde penalty die niet werd gegeven – wellicht terecht – en een prima keepende Zwolse goalie stonden Cambuur-doelpunten in de weg. Zwolle had ondertussen wel de 2-3 gescoord. Jody Lukoki, vorig seizoen nog in het geel-blauw actief, kon van dichtbij afdrukken.

Er volgde een zinderend slotakkoord, maar de stand bleef in het voordeel van Zwolle. Ron Jans bekende na afloop dat Zwolle de mindere ploeg was en gelukkig had gewonnen. In de competitie was het Cambuur dat niet over fortuin had te klagen. ‘ Het was reclame voor het voetbal. Spektakel en de gelukkigste heeft gewonnen’. Henk de Jong: ‘ Wij hebben ons zelf te kort gedaan. Het doet even zeer’. Het vizier staan gericht op zaterdag, uit tegen Twente.

SC Cambuur: Zeinstra; Pereira, Reijnen, Mac-Intosch, Bijker; Bakker (56. Rosheuvel), El Makrini, Van de Streek; Narsingh (4. Barto), Ogbeche, de Ridder (56. Bytyqi).

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Van Hintum, Lam, Rienstra, Brama, Drost (111 Bjelica), Lukoki, Thomas (106. Moro), Becker (83. Ferfelis)

Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop: 24. 0-1 Lam; 50. 0-2 Thomas; 55. 1-2, 60. 2-2 Narsingh. 108. 2-3 Lukoki

Kaarten geel Van der Werff en Ferfelis (PEC).

Man of the match: Fjurdel Narsingh kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille
Balsponsor: Auto Waaksma
Aanvoerdersponsor: Auto Waaksma
Wisselsponsor: De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden

Ballenjongens en mascotte: VV Broekster Boys

Volgende thuiswedstrijd 4 februari 20.45 uur tegen Vitesse.