058-2963300
SC Cambuur opnieuw kwartfinalist in KNVB-Beker na ruime zege op GVVV

19 december 2017, 22:39

Voor het tweede jaar in successie is SC Cambuur erin geslaagd zich te plaatsen bij de laatste acht in de strijd om de KNVB-beker. Dat ging ten koste van GVVV uit Veenendaal, een topper in de tweede divisie en bij voorbaat een niet te onderschatten tegenstander. Het duurde dan ook even eer de volgende ronde was bereikt, Om precies te zijn: 59 minuten. Toen bogen de Utrechtenaren het hoofd. Na de 1-0 was in wezen de wedstrijd gespeeld. Cambuur liep uit naar 3-0 en dat hadden er best wat meer kunnen zijn. Eigenlijk was het een kopie van het duel van vrijdag tegen FC Dordrecht. Ook toen hield Cummins de nul en schoten zijn voorwaartsen er drie in. Hij had het nu een stuk gemakkelijker. Eigenlijk kwam de keeper nauwelijks in gevaar.

Drie verschillende Cambuurfunctionarissen hadden GVVV in de aanloop bekeken. Gevaarlijk bij standaardsituaties, was een van de conclusies. Die deden zich amper voor. Cambuur was in de eerste helft fase slordig en speelde in een te laag tempo. De thuisclub scoorde wel, maar het doelpunt van Robertha werd afgekeurd, terwijl de beelden nadien uitwezen dat er niet veel aan de hand was. Kallon was nog een keer dichtbij een voorsprong maar zijn hard schot spatte op de paal het veld weer in.

GVVV hield het tot de rust op 0-0 en dat ontlokte een doorgewinterde Cambuur-supporter de opmerking : “We hewwe ut noch nyt wonnen…” En zo was het maar net. Cambuur begon meer dreigend aan de tweede helft en dat resulteerde na bijna een uur spelen in de 1-0. Mathieu stond aan de basis van een mooie aanval, Kallon zorgde voor de voortzetting en Robertha voor de afronding. Er viel een last van de schouders van de spelers van Hulshoff en Bruin. Dat vertaalde zich in een groeiend aantal kansen met als ultiem resultaat de 2-0 in de 71e minuut. Mathieu zette opnieuw de lijnen uit voor een mooi patroon en Steenvoorden voltrok het vonnis: 2-0. Toen Peersman in de slotfase tegen de grond werd gewerkt en arbiter Siemen Mulder naar de stip wees bleek Cambuur wederom een feilloos schietende penaltykiller in huis te hebben: Ricardo Kip. Hard en zuiver in de hoek: 3-0! Net daarvoor had Martijn Barto via keeper Jansen en de buitenkant van de paal het publiek nog even doen opveren , maar de uitslag veranderde niet. Cambuur weer bij de laatste acht “en jullie hebben daar meer te zoeken dan wij”, aldus de trainer van GVVV Niek Oosterlee. Hulshoff hoopt donderdag bij de loting op een thuiswedstrijd tegen wie dan ook.

SC Cambuur: Cummins, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Schils, Kip, Smeets (73. Mathieu), Narsingh, Robertha (79. Van der Laan), Kallon (71. Barto)

GVVV: Jansen, Adnane, Van Eck (72. Ajiach), Den Hartog, Van der Voort, De Leeuw (79. Latupeirissa), Laghmouchi, Mulder (70. Brouwer), De Jong, De Graaf, Janssen

Scheidsrechter: S. Mulder

Scoreverloop: 59. 1-0 Robertha; 71. 2-0 Steenvoorden; 83. 3-0 Kip (strafschop)

Gele kaarten: Den Hartog (GVVV)

Man of the Match: Matthew Steenvoorden kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek