058-2963300

SC Cambuur speelt knap gelijk in ‘oefeninterland’ tegen Ghana

8 januari 2015, 20:00

In het Spaanse Cartaya heeft SC Cambuur vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen WK-ganger Ghana. Daniel de Ridder en André Ayew namen in het boeiende duel de doelpunten voor hun rekening.

Het was even puzzelen voor een geschikt tijdstip en dito locatie, maar uiteindelijk kon de oefenwedstrijd tussen SC Cambuur en het nationale elftal van Ghana ‘gewoon’ doorgaan. De Ghanezen, in voorbereiding op de Afrika Cup (17 januari – 8 februari), zijn op trainingskamp in de buurt van Sevilla en dus werd er uitgeweken naar Spanje voor de oefenwedstrijd.

Op een matig veld, maar onder schitterende weersomstandigheden was het SC Cambuur dat in de eerste helft met veel balbezit de overhand had. De openingstreffer kon haast niet uitblijven en in de 19e minuut kwam die er ook. Na een korte corner was het de weer fitte Daniel de Ridder die de bal prachtig in de kruising krulde. Dit wedstrijdbeeld bleef tot de thee ongewijzigd, maar gescoord werd er niet meer.

In de rust werd er door hoofdtrainer Henk de Jong veel gewisseld en dat was voor de Ghanezen het sein om er een tandje bij te doen. De ploeg van trainer Avram Grant (ex-Chelsea) werd sterker en sterker en na een uur spelen was het André Ayew die koppend de gelijkmaker liet noteren. In het restant van de wedstrijd herwon SC Cambuur de controle, maar wist het niet meer te scoren.

En dus stond er na 90 minuten voetbal een 1-1 eindstand op het scorebord. Een uitslag waar hoofdtrainer Henk de Jong mee kan leven: “Op een heel slecht veld hebben we echt een prima wedstrijd gespeeld. Hier kunnen we absoluut mee verder.”

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis (72′ Wouda); Pereira (46′ Droste), Mac-Intosch, Reijnen, Vytas (46′ Slijngard); El Makrini (75′ Janzen), Steblecki (29′ Bijker), Van de Streek (42′ Barto/ 81′ Schet); Narsingh (46′ Meleg), Hemmen (46′ Dijkstra) en De Ridder (46′ Schepers)

Opstelling Ghana: Braimah, Boye, Jonathan, Awal, Afful, Amartey, J. Ayew, Agyemang-Badu, Rahman, A. Gyan en A. Ayew