058-2963300
SC Cambuur verliest nipt in spannende openingswedstrijd

18 augustus 2017, 23:16

SC Cambuur tegen Jong Ajax, dat pakt voor de Leeuwarders veelal verkeerd uit. De openingswedstrijd van het seizoen was daar wederom een voorbeeld van. Voor de rust waren de Amsterdammers beter, maar ze hadden de hulp van Cambuur-goalie Bertrams nodig om op 0-1 en 0-2 te komen. In de tweede helft was de thuisclub duidelijk de bovenliggende partij, herstelde Bertrams zich met enkele puike reddingen, maar wist Cambuur slechts één keer het doel te treffen. Matthew Steenvoorden kopte een corner schitterend binnen. Er kwamen meer kansen voor de jongens van Marinus Dijkhuizen, maar het was steeds een kwestie van ’net niet’. Tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend, in sommige fases zelfs zinderend, maar dan moet het ook even meezitten.

Jong Ajax is een prima ploeg, maar Cambuur stelde daar in de tweede helft veel power tegenover. Ondanks de nederlaag is er geen enkele reden tot pessimisme. Dit Cambuur biedt perspectief, zeker met 7.334 supporters op de tribune, en dat in vakantietijd.

Dat het in de eerste helft bij 0-2 bleef stelde Ajax-trainer Michael Reiziger teleur. Het hadden er volgens hem, afgemeten naar de kansen, minstens twee keer zoveel moeten zijn. “In de tweede helft hadden wij moeite met Cambuur, maar we hebben verdiend gewonnen”, aldus de Ajax-oefenmeester. Reiziger zag even over het hoofd dat Daniels in de 12e minuut de openingstreffer op z’n slof had en dat Peersman eveneens een uitgelezen kans miste. Bovendien mikte Steenvoorden op slag van rust nog een keer een doortikkertje op de paal.

Hij zei het niet zo expliciet, maar Cambuur-trainer Marinus Dijkhuizen had een andere mening. Het opportunistische spel na de rust, waar in de kleedkamer de basis voor was gelegd, leverde een paar beste kansen op “die je op dit niveau niet mag missen. We hadden de 2-2 moeten maken”. Nu was Steenvoorden doelgericht, maar Daniels had de tweede op z’n schoen na een handig overstapje van Kip. Barto was er ook dichtbij na een fraaie actie van Kallon. De kleine spits zorgde voor een echte opleving toen hij na een uur in het veld kwam. Kip was zelf ook dichtbij de zo gehoopte gelijkmaker. Daar stond tegenover dat Jong Ajax de voorsprong had kunnen uitbreiden, maar de alert ingrijpende Bertrams voorkwam dat. Al met al een wedstrijd waar aan klantenbinding werd gedaan.  Jammer dat Peersman er in de laatste minuut uit moest met rood. Een domme overtreding, die Cambuur voor enige problemen zet, want een echte linksachter heeft de club (nog) niet.

SC Cambuur: Bertrams, El Baad, Steenvoorden, Schilder (C), Peersman, Boerlage (66. Robertha), Kip, Schils (78. Smeets), Daniels, Barto, Mathieu (60. Kallon).

Jong Ajax: Van Bladeren, Sidoel (74. Schouten), Doekhi, Bergsma, Kemper, Mazraoui, Muric (65. Lang), Cassierra, De Wit, Johnsen, Bijleveld (72. Matusiwa).

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Scoreverloop: 0-1 32. Sidoel; 0-2 41. Cassierra; 1-2 64. Steenvoorden.

Kaarten: geel; Steenvoorden, Kallon (Cambuur), Sidoel, De Wit, Mazraoui (Ajax). Rood: Peersman (Cambuur).

Supporters: 7.334

Man of the Match: Matthew Steenvoorden kreeg de bloemen aangeboden van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Taxi Waaksma, Kootstertille.