058-2963300

SC Cambuur wint ook van De Graafschap en boekt zesde oefenzege op rij

19 juli 2014, 18:03

Op een zonovergoten Vijverberg stond vanmiddag de eerste wedstrijd van de oefencampagne tegen een collega BVO op het programma. In een ondanks de tropische hitte vermakelijk duel werd het uiteindelijk 2-5 voor de Leeuwarders. Hiermee boekten de mannen van Henk de Jong na overwinningen op vv DTD, vv ONB, SC Kootstertille, FVC en VV Kollum alweer de zesde oefenzege op rij.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de tragische vliegramp in Oekraïne, kwamen de Leeuwarders voortvarend uit de startblokken. Al na tien minuten was de brilstand omgezet in een 0-2 voorsprong voor SC Cambuur. Eerst was het Michiel Hemmen, die na een splijtende steekpass van testspeler Albert Rusnak op Oliver Feldballe niet kon missen, en even later kopte Etiënne Reijnen raak uit een hoekschop van Dejan Meleg.

Binnen een half uur alweer werd de schade nog groter voor de Superboeren, toen opnieuw Michiel Hemmen na voorbereidend werk van wederom Rusnak en Feldballe de 0-3 liet aantekenen. In de persoon van Dean Koolhof deed De Graafschap vervolgens nog wat terug voor de rust, waardoor beide ploegen met een 1-3 stand gingen rusten.

Met een op zeven plekken gewijzigd elftal begon SC Cambuur ietwat slordig aan de tweede helft. Opnieuw Dean Koolhof wist hiervan te profiteren, waardoor het vlak na rust 2-3 werd.

Daarna pakten de geel-blauwen de draad weer op met bij vlagen heel aardig voetbal, en wisten Oebele Schokker en Bartholomew Ogbeche het net nog te vinden. Zo werd het na negentig minuten voetbal op De Vijverberg 2-5.

De volgende afspraak in de voorbereiding op het Eredivisieseizoen 2014/2015 is aanstaande woensdag (19.00 uur), dan is het Almere City FC van oud Cambuur-doelman Fred Grim de tegenstander.

Startopstelling SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Reijnen, Bijker, Pereira, Bakker, El Makrini, Rusnak, Feldballe, Hemmen en Meleg.

Opstelling tweede helft: Nienhuis, Schootstra, Mac-Intosh, Dijkstra, Janzen, Bakker, El Makrini, Rusnak, Schokker,Ogbeche en Schepers.