058-2963300
Schlemielig verlies Jong SC Cambuur in mini-derby

17 oktober 2016, 20:57

De Beloften van SC Cambuur hebben maandagavond op schlemielige wijze de mini-derby tegen de Beloften van SC Heerenveen verloren. De  bezoekers waren op voorhand favoriet. Ze staan niet voor niks bovenaan, terwijl SC Cambuur in de onderste regionen verkeert. Heerenveen was over het geheel genomen ietsje beter, maar de inzet van de Leeuwarders zorgde ervoor dat de wedstrijd in evenwicht bleef. In de eerste fase na de rust was de ploeg van Dennis van der Ree zelfs dreigender. Cambuur dwong de opponent tot veelvuldig balverlies, maar wist geen hapklare kansen te scheppen. Michel Vlap van Heerenveen raakte na een uur de lat, Rochendy Costancia leek in de 71-ste minuut de openingstreffer op zijn slof te hebben, maar hij schoot hard over.

Twee minuten voor het einde viel de beslissing. Vlap ging neer in de zestien en scheidsrechter Rob Dieperink wees naar de stip. Cavlan scoorde de 0-1. Cambuur kreeg nog een paar mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar het was Heerenveen dat via Slagveer in de allerlaatste minuut voor de 0-2 zorgde. Een sneu verlies in een in feite typische 0-0-wedstrijd.

SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen (60. Kaan Karabakal), Gino Bosz, Omar el Baad, Cody Claver, Noureddine Boutzamar, Daan Boerlage, Robbert Schilder (60. Mailyson Lopez, 73. Milan Vissie), Tyrone Conraad, Rowdy van der Putten, Rochendy Constancia.

SC Heerenveen: Jan Bekkema, Rannickson Schoop, Stefan Gartenmann, Caner Cavlan, Joris Voest, Rewan Amin, Luciano Slagveer, Willem Huizing, Michel Vlap, Morten Thorsby, Younes Namli.