058-2963300
De Club

De jaren ’00 – ’05

2000 – 2001

Voor het seizoen 2000-2001 neemt Cambuur afscheid van Robbie Alflen, Gregg Berhalter, Dennis Scharrenburg, Robin Nelisse en Yevgeny Levchenko. Er komen andere spelers voor in de plaats: Henny van Schoonhoven, Meindert Postma, Cees Paauwe, Jan Bruin, Hendrik van Beelen en François Gersthuizen. Bovendien komt in een later stadium Fabian de Freitas over van West Bromwich Albion. Na verloop van tijd rijst er een conflict tussen trainer Gert Kruys met Wim de Ron en Kenan Durmusoglu. Kenan keert terug. De Ron vooralsnog niet. Hij raakt op een zijspoor en krijgt al snel te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Die boodschap krijgen ook Leonard van Utrecht, Dominik Vergoossen, Mischa Rook, Jan Roelofsen, Meindert Postma en Rob Hilbers door de bus. Hendrik van Beelen gaat vrijwillig, hij tekent voor twee jaar bij Willem II, een subtopper op dat moment. Ook De Freitas houdt het voor gezien. Waldhof Manhiem toont interesse voor Sandor van der Heide. Die deal komt ook rond, maar Sandor staat de volgende competitie toch gewoon weer in Leeuwarden op het veld. Hij kon in Duitsland niet aarden.

De start is prima. We winnen uit van FC Eindhoven met 0-2 door goals van Jan Bruin. Ook de eerste ronde van het bekertoernooi overleven we onder andere door een monsterzege van 2-8 in en op Spakenburg. In de tweede ronde wordt ADO’20 in Heemskerk met pijn en moeite aan de kant geschoven. Het bekeravontuur eindigt in Almelo bij Heracles, waar met 3-2 wordt verloren. De warme start krijgt geen daverend vervolg. Cambuur acteert lange tijd in de middenmoot, maar klautert toch langzaam maar zeker omhoog en eindigt de competitie met 54 punten uit 34 wedstrijden als vierde. Dat is op zich al voldoende om voor de achtste keer deel nemen aan de nacompetitie, maar we winnen ook nog de vierde periodetitel door uit Dordrecht met 1-2 te verslaan. Bij thuiskomst wachten vijfhonderd supporters de spelers op en wordt er een middernachtelijk feestje gebouwd in het stadion.

De nacompetitie is een thriller. Cambuur verliest de eerste, maar wint de volgende drie wedstrijden. Dan moet het ‘heve’ op Spangen. Sparta wint en Cambuur is uitgeschakeld, jammer, maar er wordt positief op gereageerd.

Cambuur zit ook om de tafel met vertegenwoordigers van Leeuwarder amateurvereniging – Dick Scholten is hun voorzitter – , een initiatief van Hans de Jong, hoofd opleidingen Cambuur en docent aan het CIOS in Heerenveen. Talenten proberen bij de amateurs te ontdekken en bij Cambuur te krijgen. Daar staat het geven van clinics door de profs aan de amateurs tegenover.

De supporters kunnen zich uitleven op Cambuur Online, een website waar in goede en zeker in slechte tijden veel gebruik van wordt gemaakt. Dicky Terpstra, motor van de georganiseerde Cambuur-aanhang, is één van de initiatiefnemers.

Financiëel loopt het ondanks de actie van Spandaw c.s. en de verdubbeling van hun opbrengst (ƒ 2,1 miljoen) door de gemeente nog steeds niet soepel. De gemeente steekt er nog eens bijna ƒ 190.000 in. In februari komt het bestuur naar buiten met de wensen het stadion aan de gemeente te verkopen om op die manier een mogelijkheid te scheppen de hypotheek de Friesland Bank van ƒ 10 miljoen af te kunnen lossen. Vast staat dat Cambuur dit jaar in de rode cijfers eindigt en de komende twee jaar eveneens als er niet drastisch wordt bezuinigd met bedragen die oplopen van ƒ 1,5 miljoen naar ƒ 3 miljoen. De gemeente voelt er niets voor om voor ƒ 15 miljoen eigenaar te worden van het complex. Het is voorlopig even genoeg geweest met Cambuur, aldus wethouder Hetty Hafkamp.

2001 – 2002

Cambuur neemt nog voor de competitie afscheid van Wim de Ron (RBC), Rob Hilberts (IJsselmeervogels), Dominik Vergoossen, Meindert Postma (Friese Boys), Hendrik van Beelen (Willem II), Leonard van Utrecht (ADO Den Haag), Jan Roelofsen (Achilles ’94), Mischa Rook (Fortuna Sittard) en van Fabian de Freitas (FC Den Bosch). Eigenlijk ook even van Sandor van der Heide. De Sneeker gaat naar Waldhof Mannheim, maar komt spoedig terug in Leeuwarden. Gert Kruys, bezig aan zijn vierde seizoen bij Cambuur – een record! – en assistent Henny Lee krijgen evenwel ook nieuwe gezichten in de ploeg: Dominique van Dijk van FC Groningen, Ferdino Hernandez van Hapoel Kfar-Sabo, Dirk Jan Derksen van Austria Wien, Rodney Cairo van FC Utrecht en Ties Heldens, de negende Fries in de selectie. Lody Roembiak komt nog even over van Werder Bremen, maar voor hem is geen geld. Wel voor Marcel Feenstra, de reserve-keeper, van ZAP uit Breezand. Af en toe is er ook ruimte in het team voor Ruben Schaken, Jelmer Slager en Rocky Siberie, spelers van het Beloftenteam. Dat geldt ook voor Ale Geart de Vries, de keeper van de beloften uit Kollumerzwaag. Als vaste man Cees Pauwe geblesseerd is keept hij. In oktober wordt Ruud Berger van FC Utrecht gehuurd.

Dit seizoen is toch wat anders dan anders. We spelen namelijk op vrijdagavond een gevolg van het feit dat SBS de tv-rechten heeft verworven. Een onverdeeld succes is het niet. In het voedingsgebied van Cambuur liggen nogal wat plaats die dan koopavond hebben. Daar staat dan een aantrekkelijke vergoeding tegenover, dat wel. Toch lijkt in de loop van de competitie dat de CMK, de zakenclub voor het midden- en kleinbedrijf, de dupe van vrijdagavond te worden. Die club wordt ingelijfd door de Zakenclub van de westtribune.

Het eerste nieuws is positief. Het supportersproject van Het Buro trekt landelijke aandacht. Met FC Utrecht wordt een samenwerkingscontract getekend: jonge Utrechters kunnen bij Cambuur rijpen, ervaren krachten, die in de Domstad buiten de boot zijn gevallen, kunnen hier laten zien wat ze nog te bieden hebben (Cairo bijvoorbeeld) en de scouting zal op elkaar worden afgestemd. Bovendien winnen we in de aanloop naar de competitie het bekerduel tegen Harkemase Boys met 0-4. Ook de tweede ronde is een makkie: 5-0 tegen ACV uit Assen. In de dere ronde gaat het een stuk moeilijker, maar Cambuur slaagt erin toch om in Almelo met 1-2 van Heracles te winnen. In de volgende ronde gaat het mis. Cambuur verliest uit bij Fortuna Sittard en ligt uit het toernooi.

De competitie begint redelijk, maar ook niet meer dan dat. Als er thuis tegen Veendam moet worden gespeeld, wordt in verband met de gebeurtenissen van nine-eleven in New York alle soberheid, die je maar kunt bedenken, in acht genomen. Velen hadden liever niet gespeeld, maar Zeist besliste anders.

Op 28 september speelt Johan Abma zijn 400-ste wedstrijd in dertien seizoenen voor Cambuur. Hij wordt gehuldigd. Cambuur wilde hem met rugnummer 400 laten spelen, maar daar stak de KNVB een stokje voor. Abma krijgt een mooi cadeau: Cambuur wint de thuiswedstrijd tegen TOP Oss met 4-0. De Schwung zit er in en als Sinterklaas al lang en breed zijn intrede in Leeuwarden heeft gedaan geeft de selectie van Cambuur zichzelf, de staf, de medewerkers en niet te vergeten de supporters een leuk cadeau: de tweede periodetitel, behaald in Deventer door met 0-1 van Go Ahead Eagles te winnen, doelpunt: Kenneth Goudmijn. Kort daarop maakt Gert Kruys bekend dat hij na dit seizoen vertrekt. Zijn nieuwe club wordt FC Den Bosch.

Voorzitter Wytze Adema, inmiddels benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor Cebeco Handelsraad en voor het Nederland Olympisch Comité, waar hij commissaris is, zegt dat het bestuur de tijd zal nemen om een opvolger te zoeken. Een uitgelezen gelegenheid voor speculanten om met namen te strooien. Het wordt uiteindelijk Rob McDonald van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Hij heeft in 1979/1980 nog een half jaar voor onze club gespeeld.

De overgang van Kruys naar Den Bosch doet hem besluiten een opmerkelijke stap te nemen als blijkt dat beide ploegen in dezelfde poule van de nacompetitie zijn ingedeeld. Kruys wil niet langer hoofdcoach zijn van Cambuur en draagt zijn taak over aan assistent Henny Lee die hulp krijgt van Johan Groote. Het voor de negende keer aanschuiven aan het dessert van het seizoen leidt niet tot het gewenste resultaat. Cambuur, als zevende geëindigd met 51 uit 34, verliest de eerste drie wedstrijden en dan is het over en uit. RBC promoveert, Den Bosch degradeert.

In de winterstop wordt Time Out Sports de nieuwe hoofdsponsor. Goed nieuws, echter nog niet goed genoeg om de financiële perikelen weg te wissen. Het vorige seizoen is afgesloten met een exploitatieverlies van € 746.000. Dit seizoen lijkt dat gehalveerd te worden om volgend jaar, naar men hoopt, in de zwarte cijfers te eindigen. Er rest ook nog een lening van de gemeente van € 785.000 die moet worden afbetaald, al geeft wethouder Hetty Hafkamp de club nog enige ruimte. Om orde op zaken te stellen schrijft directeur Herman Juckers negen spelers aan. Zij worden formeel ontslagen, een procedure die als een krokus bij de lente hoort. Overigens is Cambuur niet de enige betaalde voetbalclub in ons land die moet inkrimpen. Het is een algemeen verschijnsel en de indruk wordt gewekt dat deze tak van sport met krammen en pleisters bijeen wordt gehouden. Die indruk zal de komende jaren niet opdrogen.

Na verloop van tijd blijkt toch dat saneringsoperatie lang niet vlekkeloos verloopt. De bestuursleden Thijs Braaksma en Piet Muizer, alsmede algemeen directeur Herman Juckers, kunnen zich er niet in vinden en stappen op. Cambuur-mensen in hart en nieren die later nog steeds als supporter de club trouw zullen blijven. De Raad van Toezicht schaart zich achter Adema en zijn overgebleven bestuursleden Douwe Popma en Ritske Merkus, zij het niet zonder moeite. In de organisatie wordt ook het mes gezet. Die wordt bijkans gehalveerd. Elftalbegeleider en pr-man Roelof Pol wordt de wacht aangezegd, veiligheidsman en stadionbeheerder Keimpe Vellinga krijgt een sterk verlaagde aanbieding.

Er is ook ander nieuws. Het architectenbureau Kamps en Jacobs komt met een plan om aan beide kanten van de hoofdtribune woontorens met 120 appartementen te bouwen. De gemeente heeft er wel oren naar. En nog wat: voor de supporters wordt de gelegenheid geopend om via hun mobieltje van het laatste nieuws van de club op de hoogte te blijven. Als ze tijdens de wedstrijd ook nog eens 4411 intoetsen mogen ze aangeven wie man of the match wordt.

2002 – 2003

Als Cambuur aan het seizoen 2002-2003 begint staat er toch wat een ander elftal in het veld dan een jaar eerder. Cees Pauwe (FC Twente), Ruud Berger en Rodney Cairo (FC Emmen), Geert Jelle de Vries (SC Joure), François Gesthuizen (TOP Oss), Sandor van der Heide en Rudy Mann (ONS), Richard van der Wal (Drachtster Boys), Peter de Roo en Kenneth Goudmijn (gestopt), ontbreken. Daarvoor in de plaats komt een reeks nieuwelingen: keeper Rody Hoegee (FC Dordrecht), Dave Rogers (Carlisle United), Harvey Bishop en Lion Lord (FC Heerenveen), Peter Mentink (FC Twente), Hakim Chatouani en Ferdinand Katipana (FC Utrecht), Martijn Gootjes (Huizen), Angelo Martha (geen club), Frans Koornberg (Elburg FC), en uit eigen gelederen: Jelmer Slager, Ale Geart de Vries en Arnold Herder. Na enige tijd komen op huurbasis ook nog eens Manuel Bölstler van VfB Stuttgart en Willem Hupkes van De Graafschap over. Het salaris van Gootjes wordt voor een deel betaald door SC Heerenveen, mocht hij zich goed ontwikkelen dan wil die club hem inlijven. Voorzitter Wytze Adema en Heerenveens preses Riemer van der Velde kunnen het zo goed met elkaar vinden dat er zelfs sprake is van enige vorm van samenwerking. Sierd van der Berg keert eind augustus terug als keepertrainer.

In de voorronde van het bekertoernooi gaat Cambuur pijnlijk onderuit tegen de ‘amateurs’ van SC Joure. Edoch beide ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde, waarin Cambuur uit moet spelen tegen NAC in Breda. Dat duel loopt uit op een 3-1 nederlaag.

In de competitie zijn de resultaten wisselend. We verliezen thuis met maar liefst 1-7 (het zou nog erger worden) van koploper Heracles, maar winnen de wedstrijd daarop nota bene op Spangen met 2-4 van Sparta. Toch loopt het niet. De sfeer in de spelersgroep is soms om te snijden. Op de training gaan spelers af en toe met elkaar op de vuist. Tel daarbij het al vroeg aangekondigde niet verlengen van het contract van ‘mister Cambuur’ Johan Abma – na 450 wedstrijden voor de club – het voortijdig wegzenden van Dirk Jan Derksen en Dave Rogers en van assistent-trainer Henny Lee. Lee wordt vervangen door Niels Overweg en Gerry Schouwenaar. Dat zou voor volgend seizoen de plek moeten worden voor Dick de Boer, maar het loopt anders. De positie van trainer Rob McDonald staat na de winterstop namelijk al een tijdlang ter discussie. Als de voorlaatste wedstrijd tegen Go Ahead in Deventer met maar liefst met 10-0 verloren gaat, is de maat vol. De trainer moet vertrekken. De Boer wordt dan hoofdcoach. Cambuur sluit het seizoen af als elfde met 40 punten uit 34 wedstrijden. Er is wel een lichtpuntje. Jan Bruin wordt tegen het einde van de competitie met zijn doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Emmen topscorer aller tijden. Hij brengt zijn Cambuur-totaal op 64, eentje meer dan Dirk Roelfsema.

Ritske Merkus is naast bestuurslid aanvankelijk ook interim-directeur. Op 1 januari 2003 wordt hij algemeen directeur en moet Cambuur op zoek naar een nieuw bestuurslid. Dat wordt Doeke Dijkstra, relatiemanager bij NUON. Met voorzitter Wytze Adema en penningmeester Douwe Popma vormt het presidium. Merkus komt in zijn interim-periode met een opmerkelijke actie in het nieuws. Om de laatste twijfelaars over de streep te trekken mogen zij hun alsnog gekochte seizoenkaart na drie wedstrijden weer inleveren als de resultaten teleurstellend zijn. Het bedrag wordt volledig terugbetaald. Het levert hem, naar zijn zeggen, honderd nieuwe seizoenkaarthouders op, van wie er twee na drie wedstrijden afhaken. Hij heeft ook plannen voor het invoeren van een Cambuurpas, waarop je korting bij verschillende bedrijven kunt krijgen. Het blijft bij een plan.

Nee, dan het kustgras. Cambuur leek aanvankelijk buiten de boot te vallen wat betreft het UEFA-project. De grote bond wil ervaringen opdoen met kunstgras en daar kon je je voor aanmelden. Cambuur deed dat en krijgt het alsnog. Dat niet alleen, er vloeit ook een nieuwe hoofdsponsor uit voort: Edel Grass uit Genemuiden.

Maatschappelijk timmert de club aan de weg door voor het supportersproject ‘Helden rond de velden’ van Cor Greben en André Saris de prestigieuze Hein Roethofprijs van het ministerie van Justitie in de wacht te slepen. Een beeldje en € 20.000 zijn de beloning. Die prijs is nog maar net binnen of er is rond het veld al weer heibel in de tent.

2003 – 2004

Het seizoen is nog niet eens begonnen of er is gedonder op het veld. De zandbodem onder de nog uit te leggen mat kunstgras wordt getest door Auke de Sloper (84) uit de Insulindestraat met zijn vrachtwagentje. De test mislukt, het vehikel komt muurvast te zitten en de bergers van Theo Faber moeten hem lostrekken. Er dreigt een stadionverbod voor Auke, maar zover komt het niet. De zaak wordt bijgelegd. De verzekering dekt de schade. De spelers zijn enthousiast over het kunstgrasveld. Het lijkt een hele verbetering ten opzichte van het natuurveld. De commissaris van de koningin Ed Nijpels mag het officieel openen.

Op deze nieuwe bodem beginnen onder leiding van Dick de Boer, Jan Schulting en Gerry Schouwenaar ook enkele voor Cambuur nieuwe spelers. Henk van Steeg (FC Zwolle), Miika Ilo (Stormvogels/Telstar), Michel van Zundert (FC Dordrecht), Bernard Schuiteman (Apollon Limassol), Danny van Husen (FC Utrecht) en uit eigen jeugd: Klaas Schotanus, Zabith Etemadi, Martin van der Meulen, Martijn Roosenburg en Niek Warrink. Later worden nog Raymond Bronkhorst van Ibad Muhamadu van FC Groningen en FC Twente gehuurd en in de winterstop verruilen Stephan van Hoving SC Heerenveen en Henry Bakker FC Omniworld voor Cambuur. Ook keeper Harmen Kuperus is nog een tijdje van de partij, maar moet voortijdig vertrekken. Het oog bij Cambuur is dan al gevallen op Peter van der Vlag. De technische staf zal totaal maar liefst 27 spelers inzetten.

Een reeks van spelers heeft de club dan verlaten, onder anderen Hernandez, Katipana, Abma, Loontjens, Durmusoglu, Ferrier. Derksen, Mentink, Reinders, Rogers, Gootjes en assistent-coach Lee. Even lijkt het erop dat linksback Frank Broers voor Cambuur gaat spelen. Hij komt van Emmen, tekent een contract, maar koopt dat af om voor Sparta Rotterdam uit te kunnen komen. Voorzitter Adema spreekt van een ‘schavuitenstreek’.

Het spel van het nieuwe team oogt soms aardig, bij vlagen zelfs heel aardig, zeker als in de oefenperiode het nationale elftal van Saoedie Arabië in Wirdum op 0-0 wordt gehouden. In de competitie is daar echter zelden iets van terug te zien. Het seizoen begint dramatisch. Een tijdlang staat de ploeg zelfs onderaan. Geen wonder dat in het bekertoernooi na de winst op ACV in Assen de 1-2 zege in Haarlem als een kampioenschap wordt begroet. Het is even wennen zeker, zo’n winstpremie’, zegt een Haarlemsupporter tegen een Cambuuraanhanger na afloop. Dat is het zeker. De volgende tegenstander is FC Twente. Thuis neemt Cambuur een 1-0 voorsprong. Dan wordt het gelijk en in de verlenging slaan de Tukkers toe. Einde bekerverhaal.

In de competitie gaat het al niks beter. Er lijkt geen medicijn te bestaan voor de zwalkende ploeg. Zelfs het trainingskamp op Curaçao mag niet baten. Als alles is gespeeld staat Cambuur zeventiende met slechts 28 punten uit 36 wedstrijden en zonder ook maar een uitwedstrijd te winnen. Voor het eerst staan er negentien ploegen in de eerste divisie. AGOVV is de nieuwkomer. Geen reden voor de clubleiding om de technische staf drastisch te wijzigen. Dick de Boer en Jan Schulting mogen blijven, Johan Groote niet en dat na bijna 25 jaar Cambuur.

Financieel lijkt het wat beter te gaan, zeker als de gemeente Leeuwarden de lening van € 785.000 wel lijkt te willen kwijtschelden mits daar tegenprestaties op sociaal en sportief (jeugd aan het voetballen zien te krijgen) tegenover staan. Die eis is door Brussel ingegeven. Vlak voor het einde van het seizoen komen bestuur en directie met een ambitieus plan. Het stadion dat voor € 4,5 miljoen in de boeken staat, wordt voor € 10,5 aangeboden aan beleggers. De club zou meteen uit een financiële problemen zijn en zelfs geld overhouden voor het versterken van de selectie. Bovendien tracht men geld te lenen van sponsors en supporters met het zogenaamde Cambuur Plus Rente Plan. De gemeente, eigenaar van de grond, reageert niet enthousiast.

2004 – 2005

Al in een vroeg stadium heeft het presidium aangekondigd dat een lange rij van spelers niet in aanmerking komt voor nog een contract. Als daar zijn: Ties Heldens, Rocky Siberie, Klaas Schotanus, Danny van Husen, Henry Bakker, Zabith Etemadi, Martijn Gootjes, Harvey Bischop, Rody Hoegee, Lionel Lord, Ibad Muhamadu en Angelo Martha. In een eerder stadium hadden Frans Koornberg, Hakim Chatouani en Martin van der Meulen de koffers gepakt. Cambuur had het vorige seizoen maar liefst 26 spelers onder contract en dat was wel wat veel. Tegenover uit- staan instromers als Ronnie Venema (SC Heerenveen), René van Rijswijk (NEC), Jamal Akachar (Ajax), Thijs Houwing (FC Twente), Mitchell Piqué (TOP Oss), Koen Brack, Peter van der Vlag ( Go Ahead Eagles) en Angelo Zimmerman. Uit eigen jeugd sluiten Alex Bosma, Klaas Atema, Jelmer Mullender en Menno Reinders aan. Een paar maanden na het begin van de competitie komen daar René van der Weij, Chima Onyeike en Tim Nijssen nog eens bij.

Edel Grass verlengt het contract als hoofdsponsor, de gemeente wordt broeksponsor met Expeditie Leeuwarden en op de rug van het shirt komt NGC Friesland, het incassobureau uit Buitenpost te staan.

In het bekertoernooi gaat het al snel mis. Na de winst in Berkum op Be Quick’28 (1-5) schakelt Stormvogels/Telstar Cambuur in eigen stadion met 0-2 uit. Duidelijk is dan al een tijdje dat de club soms oogstrelend voetbal speelt, maar moeite heeft met scoren. Het veertigjarig bestaan wordt dan ook niet met veel punten versierd. Als de scheidsrechter voor de laatste keer dit seizoen heeft gefloten staat Cambuur negende met 47 punten uit 36 wedstrijden. Al ver voor de Kerstdagen willen supporters dat de trainer wordt ontslagen. Ze moeten nog even geduld hebben. Illustratief voor de status van de club is dat op 29 oktober 2004 de eerste uitwedstrijd sinds 18 februari 2003 (!) wordt gewonnen bij Go Ahead in Deventer: 1-3. Die wedstrijd is tevens de tweede zege in dit seizoen. Begin december meldt voorzitter Wytze Adema dat het contract met Dick de Boer niet wordt verlengd. Op de op één na laatste dag van 2004 valt evenwel het besluit hem onmiddellijk aan de kant te zetten. De klap komt hard aan bij de gedreven Volendammer. Assistent Jan Schulting neemt zijn taak over en krijgt Gerrie Schouwenaar naast zich. Cambuur staat op dat moment zestiende. Roy Wesseling van HFC Haarlem wordt de nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen. Algemeen manager Richard van Elsacker krijgt de wacht aangezegd.

In de winterstop worden vijf spitsen getest: Derk Schut, Marco Topmueller, Sjoerd Ars, Arnoud van Toor en Melwin Holwijn. Alleen de laatste komt daadwerkelijk over. Even lijkt het erop dat Cambuur alsnog de nacompetitie zal halen. De club doet lange tijd mee in de strijd om de derde periodetitel en ook om de zevende plaats. Beide klasseringen geven recht op het toetje. Het mag niet baten. De periodetitel wordt niet gehaald en de zevende stek evenmin. Cambuur eindigt als negende met 47 punten uit 36 wedstrijden. Voorzitter Wytze Adema kondigt aan het eind van het seizoen zijn vertrek aan. Hij is vijf jaar bij Cambuur bestuurlijk betrokken geweest. Het heeft niet gebracht wat hij ervan had verwacht. Het stadion is nog steeds niet verkocht en de bouw van woningen (twee torenflats) wil ook maar niet vlotten.

Instagram
Spelers tweets
Volg SC Cambuur
23.172
46062
SC Cambuur voor elkaar!