058-2963300
Cambuur Verbindt

Cambuur Dreamschool

Vier keer per jaar in periodes van 10 weken, start de Cambuur Dreamschool voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jongerenwerkers benaderen deze jongeren met de vraag of ze naar de Cambuur Dreamschool willen. Veel jeugd raakt steeds meer hun motivatie en energie kwijt. Dit heeft effect op hun mentale en fysieke gesteldheid, hun schoolprestaties en soms ook op hun thuissituatie. In het Cambuurstadion kunnen de jongeren meedoen aan sportactiviteiten. Ze krijgen daarbij ook persoonlijke begeleiding van sportcoaches en trainers. Jongeren kunnen ook gesprekken voeren met spelers en trainers van SC Cambuur.

Wethouder Hilde Tjeerdema: “We willen jongeren graag blijvend stimuleren. De Cambuur Dreamschool kan daar een belangrijke rol in spelen. Het initiatief past goed binnen hetgeen we voor ogen hebben met het Lokaal Sportakkoord, waarbij we inwoners in onze gemeente activeren en stimuleren om meer te sporten en bewegen en gezond op te groeien. Ik ben enorm trots dat we dit samen met Cambuur Verbindt, Amaryllis Jongerenwerk en SC Cambuur hebben opgezet!”

Positieve boost geven
De jongeren komen elke week in het stadion. De aandacht en stimulans die ze binnen de Cambuur Dreamschool krijgen is bedoeld om hun leven een positieve boost te geven.

Samenwerking
De Cambuur Dreamschool is een initiatief van de gemeente Leeuwarden, Cambuur Verbindt, Amaryllis Jongerenwerk en SC Cambuur. Zij willen samen de jongeren weer in hun kracht zetten.