058-2963300
Zakelijk

Mede eigenaar

Het gaat sportief gezien met ons aller SC Cambuur naar verwachting. Dat is een mooie opsteker voor de hele club. Financieel loopt het ook naar wens, maar om het verleden te repareren moet het beter! De hoofddoelstelling is en blijft voor nu en in de toekomst: niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Die doelstelling is meer een uitdaging dan een beperking. Immers de mensen die de club managen en besturen weten waar ze aan toe zijn, waar de grens ligt. Het liefst komen we uit op een plusje, desnoods op de nul, maar elke voetballiefhebber weet dat ‘spelen op de nul’ een gevaar inhoudt, ook als het om centen gaat. Je hebt dan geen buffer om een onverwachte tegenvaller op te vangen.

In het verleden – wij hoeven daar niet om heen te draaien – heeft Cambuur een schuld opgebouwd van enkele miljoenen. De club heeft daardoor een negatief vermogen. Negatief moet positief worden! Om ook die doelstelling te bereiken heeft de Stichting Beheer SC Cambuur-Leeuwarden, de feitelijke eigenaresse van de club, besloten de 6000 aandelen die ze heeft, voor een deel om te zetten in certificaten. Het stichtingsbestuur wil dat met 2499 stuks doen. Eén aandeel kost duizend euro. Bij een totale verkoop komt er dus bijna 2,5 miljoen euro binnen. Dat geld, het zij met nadruk gesteld, komt niet in de exploitatie, maar is zuiver en alleen bedoeld om het eigen vermogen kleur op de wangen te geven. Bedrijven en instellingen worden benaderd om een flink pakket in te kopen. Supporters kunnen eveneens instromen. Duizend Euro is een stevig bedrag, maar door gezamenlijk als supportersgroep te investeren is er veel mogelijk. Iedereen kan zn eigen passende bijdrage leveren.

Daar staat wel het een en ander tegenover. Certificaathouders krijgen een economisch belang in de club. Uit hun kring worden twee leden gekozen die een zetel krijgen in het stichtingsbestuur. Die mogen dus meebeslissen over de begroting, de goedkeuring van de jaarrekening en over het beleid van de club. Grote investeringen hebben eveneens hun fiat nodig. Alle certificaathouders zijn natuurlijk welkom op de jaarlijkse certificaathoudervergadering. Op deze manier wordt Cambuur niet alleen ‘voor elkaar’, maar ook ‘van elkaar’. Er zijn wereldwijd weinig profclubs die dat ook kunnen zeggen.

Bent U geïnteresseerd om mede-eigenaar van Cambuur te worden meld U dan aan bij de club. Via de mail sales@cambuur.nl of bel gewoon met 058-2963300. Bij voorbaat dank.

Volg SC Cambuur
23836
5254
29358
SC Cambuur voor elkaar!