058-2963300
Jeugd

Algemeen

SC Cambuur heeft sinds het seizoen 2016/2017 weer een zelfstandige jeugdopleiding, met een O19, O17, O15 en O13 team in een KNVB competitie.

SC Cambuur wil talentvolle spelers uit de eigen regio de mogelijkheid bieden om opgeleid te worden tot beroepsvoetballer. SC Cambuur streeft er naar een jeugdopleiding op te bouwen waarbij alle voorwaarden voor een topsportklimaat aanwezig zijn en waarbij gewerkt wordt in een topsportcultuur.

Missie Jeugdopleiding
Het aanbieden van de meest optimale leeromgeving waarin jonge voetbaltalenten tot maximale zelfontplooiing komen, om de kans op het worden van beroepsvoetballer zo groot mogelijk te maken.

Visie op opleiden
SC Cambuur biedt talentvolle spelers uit de eigen regio de kans om op een voor SC Cambuur herkenbare manier opgeleid te worden in een topsportklimaat waarin een topsportcultuur heerst.

Onze scouting doen wij zeer zorgvuldig, waarbij we scouten in onze eigen regio. 96% van al onze jeugdspelers (O12-O19) komt uit onze regio. Dit is het hoogste percentage van alle Betaald Voetbalorganisaties in Nederland. SC Cambuur vind het belangrijk dat talent uit de eigen regio de kans krijgt om het profvoetbal te kunnen halen.

Naast de voetbalontwikkeling loopt als rode draad door onze opleiding de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Hierin ontwikkelen kinderen hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. De volgende onderwerpen staan centraal in onze opleiding:

  • Zelfbeeld
  • Assertiviteit
  • Zelfvertrouwen
  • Zelfregulerend vermogen

Voetballen in onze opleiding
We vinden het belangrijk kinderen op te leiden tot betere bewegers. Snel, explosief en wendbaar zijn is erg belangrijk in onze opleiding en in het profvoetbal. We trainen daarnaast vooral op principes die altijd in voetbal voorkomen, om elk talent klaar te stomen om te presteren in de opleiding.

In de praktijk betekent dit dat we twee vermogens altijd terug laten komen in onze trainingen. Spelers trainen hun aanpassingsvermogen en hun ruimtelijk oriëntatie vermogen. Dit doen we door verschillende contexten aan te bieden waardoor spelers zich constant moeten aanpassen. Bijvoorbeeld door regels, ruimtes, ondergronden of ballen te veranderen. Hierdoor leren spelers onder alle omstandigheden te ‘presteren’, zich beter te oriënteren en hier naar te handelen, belangrijk voor talentvolle voetballers.

In de bovenbouw zal de opleiding steeds meer gericht worden op het opleiden naar linie en positie. Ook zullen kracht en uithoudingsvermogen dan meer aandacht krijgen.

Adresgegevens
Sportpark ´Kalverdijkje Noord´
Kalverdijkje 83
8924 JJ
Leeuwarden

Contact
Indien je contact op wilt nemen met een medewerker van onze jeugdopleiding dan doe je dat door een mail te sturen naar onderstaand mailadres. In de onderwerp regel dien je te vermelden aan wie de mail gericht is, heb je bijvoorbeeld een vraag m.b.t. wedstrijdzaken dan stel je: ‘t.a.v. Jayant Kalloe’ etc. Je ontvangt vervolgens zo spoedig mogelijk een reactie van de aangeschreven medewerker.

Algemeen: jeugd@cambuur.nl

Algemene & Technische zaken – Elwin van Keulen
Voetbalschool & Commerciële zaken – Fedrik Houtstra
Scouting – Jan Sierksma
Wedstrijdzaken – Jayant Kalloe
Clinics en Amateurconvenant – Jelmer Hofstee

Spelers tweets
Erik Cummins @es_cummins vrijdag 18 augustus, 09:30

RT @SCCambuurLwd: MATCHDAY Vanavond trappen we de Jupiler League af in eigen huis met het duel #CAMJAJ! #RT = Ik ben erbij! https:/…

Erik Cummins @es_cummins donderdag 10 augustus, 09:58

RT @SCCambuurLwd: Vandaag voor het eerst op het veld en dat op zijn verjaardag! Veel succes bij onze mooie club en van harte gefeliciteer…

Erik Cummins @es_cummins woensdag 9 augustus, 19:20

RT @SCCambuurLwd: De handtekeningen zijn gezet! Erik Cummins (28) is de nieuwe doelman van SC #Cambuur en sluit vanaf morgen aan bij de e…

Volg SC Cambuur
18.210
42751
3034
16086
SC Cambuur voor elkaar!