058-2963300
Cambuur G-Voetbalmiddag wederom een groot succes

Cambuur G-Voetbalmiddag wederom een groot succes

15 november 2017, 17:40

Het tocht wat in de spelerstunnel van SC Cambuur. In een grote rij staan G-talenten, jong en oud, te popelen om het veld op te gaan. Net als de echte Cambuur-voetballers doen. Buiten staat een erehaag met alle spelers van de eerste selectie de G-sporters op te wachten.  Het aftellen begint. Een lange jongen met blond haar knielt en kust de grond voor hij enthousiast het veld op rent.  Het voetballen moet nog beginnen, maar hun dag kan al niet meer kapot.

De G-voetbalmiddag wordt al voor de derde keer georganiseerd door de club in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport en Aegon. Tijdens de middag spelen deelnemers met een beperking samen met echte Cambuur-spelers en -trainers voetbalspelletjes. De sfeer zit er meteen goed in. Bij binnenkomst krijgen de deelnemers een Cambuurshirt cadeau, en krijgen ze een overheerlijke muffin.

‘Cambuur verbindt vindt dit soort gebeurtenissen enorm belangrijk. We doen dit om meer aandacht te vragen voor het G-voetbal. In Leeuwarden is maar 1 amateurclub die een G-team heeft. Met deze middag willen we laten zien dat het enorm belangrijk is dat deze kinderen de kans krijgen om bij een vereniging te kunnen sporten. Daar maken wij ons sterk voor. Je krijgt er ook zoveel vrolijkheid en energie van.’ zegt organisator Karin Smit.

Ondertussen gaat het er op het veld fanatiek aan toe. Een jongen met een petje grijnst als hem naar zijn favoriete spel gevraagd wordt. ‘Dat zijn natuurlijk de penalty’s. Ze zeggen dat ik koning penaltyschieten ben’. Vervolgens knalt hij de bal keihard het net in. De spelers uit het 1e kijken bewonderend toe. ‘Er zitten zeker een aantal goede spelers tussen ja’ zegt een lachende Pieter Bos.

Na een vermoeiende middag voetbal stromen de deelnemers weer naar binnen. Moe maar voldaan staan ze om de spelers van het 1e heen om handtekeningen te vragen. ‘Ik vond alle spelletjes superleuk, en ik heb Barto ook nog gezien’ zegt een klein jongetje met een grote bril op bewonderend. ‘Ik heb zelfs gescoord tegen een echte speler’ merkt een ander apetrots op. De middag was  een groot succes, en de deelnemers kunnen niet wachten tot volgend jaar.

 


Spelers tweets
Karim Rossi @K_Rossi9 maandag 16 april, 18:25

RT @WV058: @K_Rossi9 Just back in time, to shoot us in the play offs to the eredivisie. Perfect to be back after such a long time Karim.

Karim Rossi @K_Rossi9 maandag 16 april, 17:44

RT @Lisannescc: @K_Rossi9 Nice! Now on Friday to the first team in the base and give gas!

Karim Rossi @K_Rossi9 maandag 16 april, 17:44

@AleuhSCC YESSSSSSSS!

Volg SC Cambuur
21.297
45287
3104
15572
SC Cambuur voor elkaar!