058-2963300

DEFINTIEF: Kevin van Veen op huurbasis naar SC Cambuur

1 februari 2016, 13:45

SC Cambuur heeft zich per direct versterkt met Kevin van Veen. De 24-jarige spits komt over van het Engelse Scunthorpe United en wordt voor een half seizoen gehuurd.

Van Veen doorliep de jeugdopleiding van PSV en kende een opmerkelijke carrière. Hij debuteerde in het betaald voetbal voor Helmond Sport, maar keerde niet lang daarna terug naar de amateurs.

Via Dijkse Boys, UDI ’19 en JVC Cuijk knokte hij zich vervolgens terug naar de profafdeling van het Nederlandse voetbal en vestigde definitief zijn naam bij FC Oss. Hier scoorde hij aan de lopende band (16 doelpunten in 20 wedstrijden) en wist daarmee een transfer naar Scunthorpe United af te dwingen. Vorige maand nam Van Veen het met Scunthorpe in de FA Cup nog op tegen Chelsea (2-0 verlies red.).

Hoofdtrainer Henk de Jong liet gister na De Derby al weten blij te zijn met de komst van de spits. “Kevin van Veen is een man naar het hart van Cambuur. Hij kan hier een echte cultspeler worden.”

Kevin van Veen kan op zijn beurt niet wachten om aan de slag te gaan bij SC Cambuur: “Ben blij om hier te zijn en ben zeer gecharmeerd van de club. De sfeer en de supporters vind ik geweldig, er zijn niet veel clubs zoals Cambuur in Nederland. Ik ga mijn uiterste best doen om te helpen Cambuur in de Eredivisie te houden.”

Foto: www.dijksfotografie.com


Spelers tweets
Jordy van Deelen @JordyvanDeelen dinsdag 12 november, 17:20

Operatie geslaagd op naar volledig herstel! #sccambuur #nevergiveup https://t.co/wWT9a4JMwN

Daniel Bouman @dan_bouman maandag 11 november, 23:41

RT @SCCambuurLwd: Daniel Bouman mag zich deze week wederom melden bij Australië O23. De jonge Socceroos beleggen een trainingskamp in Ch…

Daniel Bouman @dan_bouman maandag 11 november, 11:53

@adamOsaussies @Justtred thanks mate!

Volg SC Cambuur
22.531
45441
4730
23087
SC Cambuur voor elkaar!