058-2963300
SC Cambuur begint oefencampagne met elfklapper

9 juli 2020, 22:29

Exact vier maanden geleden, op maandagavond 9 maart 2020, kwamen de manschappen van Henk de Jong in Wijdewormer voor het laatst in actie. Gesteund door een vol uitvak won Cambuur die avond overtuigend met 0-3 van Jong AZ en niets leek het aanstaande kampioenschap in de weg te staan. Dat de coronacrisis de Leeuwarders daarna in één van de meest hectische episodes van onze roemruchte clubhistorie zou dompelen had toen bijna nog niemand voorzien. Het sportieve onrecht voelde vreselijk, maar ook het gemis van alles eromheen, het spelletje zelf, de gang naar het Cambuurplein, het slap ouwehoeren op de tribune, de geur van het frituurvet, het biertje voor en na de wedstrijd waren zaken die tot voor kort heel gewoon leken, maar door het vreselijke virus even heel ver weg leken. Maar in woede blijven hangen was ook geen optie, nee, terugvechten en sportieve revanche nemen was het motto. In de afgelopen weken slaagde Cambuur er tegen de verwachtingen in om de voltallige selectie in tact te houden, de seizoenkaarten gaan tot op heden als warme broodjes over de toonbank en eerder vanavond stond alweer de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 op het programma. Niet zoals gewoonlijk in Jelsum, maar in het eigen stadion was ONS uit Sneek de tegenstander. Tegen alle verwachtingen in mochten hierbij ook alweer supporters aanwezig zijn. Weliswaar maximaal 250, maar hopelijk is dit wederom een stap in de goede richting, op weg naar op termijn weer een uitverkocht Cambuur Stadion.

SC Cambuur ging tegen de Sneker hoofdklasser door waar het afgelopen seizoen goed in was, namelijk doelpunten maken. Michael Breij – die ook de laatste doelpuntenmaker van het vorige seizoen was – maakte de eerste. Een eigen doelpunt van Joel Brandsma en een treffer van Issa Kallon zorgden ervoor dat de Leeuwarders al na tien minuten 3-0 voor stonden. Robert Mühren en Giovanni Korte bepaalden de ruststand op 5-0.

Op doelman Pieter Bos na stond er in de tweede helft een compleet nieuw elftal op het veld. Ook de eerder deze week van Ajax aangetrokken Jasper ter Heide, het enige nieuwe gezicht in de Leeuwarder selectie, mocht voor het eerst zijn opwachting maken. Dat ook in de tweede helft het ONS van trainer Jan Vlap niet tegen Cambuur was opgewassen bleek wel uit de eindstand. Door doelpunten van Ragnar Oratmangoen (drie keer), Kellian van der Kaap en Jamie Jacobs (twee keer) eindigde de eerste wedstrijd van de oefencampagne 2020/2021 namelijk in maar liefst 11-0.

Volgende week donderdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan is Henk de Jong’s oude club Harkemase Boys de tegenstander in het Cambuur Stadion.

Opstelling SC Cambuur (eerste helft): Pieter Bos, Doke Schmidt, Erik Schouten (C), Calvin Mac-Intosch, Alex Bangura, Mees Hoedemakers, Michael Breij, Robin Maulun, Giovanni Korte, Robert Mühren, Issa Kallon

Opstelling SC Cambuur (tweede helft): Pieter Bos, Jasper ter Heide, Kellian van der Kaap, Sven Nieuwpoort (C), David Sambissa, Mart Dijkstra, Jamie Jacobs, Stanley Akoy, Jarchinio Antonia, Mitchel Paulissen, Ragnar Oratmangoen