058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (7)

16 mei 2022, 16:37

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdelftallen van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) ook in actie (in competitieverband). Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – Alphense Boys O21 (4-1)
“Het duel tegen Alphense Boys O21 was de laatste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen waar de O21 na de eerste seizoenshelft wist te promoveren en zich tot kampioen mocht kronen in Divisie 4. En spelers die mochten meetrainen bij het eerste elftal en zelfs een aantal hun debuut mocht maken. Afgelopen weekend konden we nogmaals promoveren en historie schrijven, maar daarbij waren we wel afhankelijk van wat er gebeurde op de andere velden. Uiteindelijk wisten we zelf overtuigend met 4-1 te winnen en ruiken aan de promotie, want concurrent VVV Venlo O21 stond 2-1 achter tijdens de rust.  Helaas bleek aan het einde van onze wedstrijd dat de Venlonaren hun duel toch gewonnen hadden en dat SC Cambuur O21 door één punt te weinig niet kon promoveren naar Divisie 2. Toch kunnen we terugkijken op een zeer succesvol seizoen van een bijzonder mooie groep!” – Jeroen Burghout (hoofdtrainer O21)

Quick Boys O18 – SC Cambuur O18 (2-1)
“In de laatste finale van deze competitie stond Quick Boys O18-uit op het programma. Met drie punten en vijf doelpunten voorsprong op de nummer twee Fortuna Wormerveer O18 waren de kansen op een kampioenschap volop aanwezig. Na tien minuten in het duel hadden we al op een 0-3 voorsprong kunnen en moeten staan, maar de open kansen werden niet verzilverd. Na een prima helft met veel mogelijkheden was er vlak voor de rust een slippertje in onze defensie. Een bal glipte onder de voet van een centrale verdediger door in de opbouw, waardoor we 1-0 achter stonden halverwege.

De tweede helft begonnen we weer goed, maar na één lange bal die verkeerd werd ingeschat stond er compleet tegen de verhoudingen in 2-0 op het scorebord. Daarna volgden veertig minuten met letterlijk kans op kans voor ons, maar de bal wilde er maar niet in. Paal en lat werden geraakt, drie keer werd de bal van de doellijn gehaald en ook de keeper van Quick Boys O18 verrichte meerdere wereldreddingen. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 2-1, terwijl we wel acht tot tien doelpunten  hadden moeten maken. Gelukkig won Telstar O18 met 8-0 van Fortuna Wormerveer O18, waardoor we alsnog kampioen zijn geworden in Divisie 4. Een verdiend kampioenschap op basis van geweldige wedstrijden in de afgelopen maanden. Volgend seizoen mag O18 dus in Divisie 3 voetballen.” – Fedrik Houtstra (hoofdtrainer O18)

’45 1-0, Quick Boys O18
’47 2-0, Quick Boys O18
’84 2-1, Bas Verbree

SC Cambuur O14 – PEC Zwolle O14 (6-3, oefenwedstrijd)
“We begonnen goed aan de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle O14, want het eerste blokje van 25 minuten waren we dominant in balbezit. Daarbij konden we goed de vrije man vinden en spelers tussen de linies vrij spelen op het middenveld. We kwamen al snel op 1-0, maar PEC Zwolle O14 maakte al snel de 1-1 door een magistraal afstandsschot. Uit een goed drukmoment kwamen we op 2-1 en uit een afgeslagen corner vloog de bal in de kruising en werd het 3-1. In het tweede blokje hadden we het lastig, mede doordat we de verdedigende organisatie op het middenveld niet goed op orde hadden. PEC Zwolle O14 kwam uit wederom een schot van afstand op 3-2. In het derde blokje kwamen wij weer beter in de wedstrijd. We maakten na een goede dieptebal de 4-2, vervolgens de 5-2 en de 6-2 ontstond door een overlap van onze linksback in de stijl van Alex Bangura. PEC speelde op dat moment alles of niets in een 3-3-4 formatie en dat leverde nog een aantal gevaarlijke situaties op. De 6-3, werd uit een voorzet bij de eerste paal goed binnen geschoten. Al met al een mooie pot voetbal tegen een technisch vaardige tegenstander met een mooie spelopvatting. En knap van onze spelers hoe ze tijdens deze wedstrijd hebben gestreden.” – Matthias Frankema (hoofdtrainer O14)

6-3, PEC Zwolle O14

FC Volendam O12 – SC Cambuur O12 (10-14, Twin Games)
“Ditmaal mochten we afreizen naar FC Volendam voor vier blokjes Twin Games. Voor de verandering werden deze wedstrijdjes afgewerkt in het stadion van de kersverse Eredivisionist, een erg leuke ervaring voor de spelers. Onder een fijn ochtendzonnetje bleek dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren. Dit maakte dat de spelers steeds uitgedaagd werden om zowel in het opbouwen als druk zetten steeds samen naar oplossingen te zoeken. Dit leverde zeer interessante en leerzame situaties op, evenals goede gesprekjes in de rustmomenten. In het laatste blokje beschikten we over net iets meer adem, waardoor we met winst van het veld stapten.” – Jan Hulzinga (hoofdtrainer O12)