058-2963300
Het weekend van de SC Cambuur Jeugdopleiding (28)

30 januari 2023, 16:41

Net zoals het eerste elftal kwamen de vier van de vijf jeugdteams (het duel van de O16 werd uitgesteld) van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

Willem II O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 2A, 1-5)
Waar het in Leeuwarden in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd tussen Willem II O21 en SC Cambuur O21 niet had gesneeuwd, had Koning Winter zijn werk in Tilburg wel gedaan en daardoor werd er voor het treffen uitgeweken naar een kunstgrasveld. Met een uitgedunde selectie begonnen de geel-blauwen goed aan de wedstrijd, waarbij zij weinig weggaven. Na een goed genomen corner van Marcel Schaapman tikte Myles Veldman al in de 4e minuut de 0-1 binnen. In de 22e minuut werd de score verdubbeld. Een strakke voorzet van Amine Rehmi werd door Daan Visser tot doelpunt gepromoveerd. Vlak voor de theepauze deed Willem II wat terug via een raak geschoten vrije trap in de kruising: 1-2.

Na de rust had het duel aanvankelijk een soortgelijk spelbeeld, maar al snel zou dit veranderen. Na een klein opstootje kreeg Willem II de rode kaart voorgeschoteld en in het restant van de wedstrijd kon Cambuur optimaal profiteren van het overtal. Twee minuten na het uitdelen van de prent zorgde Matthias Nartey op aangeven van Marcel Schaapman voor 1-3 en in de 76e minuut tekende Tyrique Mercera voor 1-4 aan. Het slotakkoord was voor Dylan Smit, die na een geweldige rush van Bram Marsman de eindstand op 1-5 bepaalde. Opnieuw een prachtige teamprestatie van de geel-blauwen.

Almere City FC O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 3A, 4-4)
Na een enerverende wedstrijd, waarin zegevieren en verliezen extreem dicht bij elkaar lagen, speelde SC Cambuur O18 met 4-4 gelijk bij en tegen Almere City FC O18. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam als gevolg van een fout in de opbouw bij de geel-blauwen. Ook de 2-0 viel al snel, maar door een mooie aanval over veel schijven kwam Cambuur door een doelpunt van Alan Kayali meteen weer terug tot 2-1. Vlak voor het rustsignaal bracht Almere City FC de marge weer op twee doelpunten verschil: 3-1.

In het Leeuwarder kamp heerste in de pauze het geloof en gevoel dat er meer te halen was in Almere en dat bewees het team in de eerste vijftien minuten van de tweede helft. De 3-1 achterstand werd namelijk omgebogen naar een gelijke stand van 3-3 door treffers van Danyello Look en Sven Dijkstra. Niet veel later kreeg Julian Schrott echter zijn tweede gele kaart en kon Almere City FC met een speler meer op 4-3 komen. Maar gelukkig kon Cambuur opnieuw gelijkmaken. Na een snelle omschakeling tekende Wiebe Kooistra aan voor 4-4, wat niet veel later de eindstand van het duel bleek. Een terechte uitslag, die voor de geel-blauwen (gezien het verloop van de wedstrijd) als een overwinning aanvoelde.

Sc Heerenveen O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-2)
Op Sportpark Skoatterwâld was het al vroeg tijd voor De Friese Derby tussen sc Heerenveen O14 en SC Cambuur O14. Daarbij gaven beide rivaliserende teams elkaar in het eerste bedrijf geen duimbreed toe en volgde pas na de rust het echte vuurwerk. De geel-blauwen namen daarbij de leiding via een doelpunt van Adel Boufennara en niet veel later zorgde Victor Boatashi voor een verdiende 0-2 voorsprong. Sc Heerenveen deed echter weer wat terug uit een raak geschoten vrije trap, wat zorgde voor een spannende slotfase. Maar Cambuur hield stand in het hol van de leeuw en wist het beladen treffen met 1-2 te winnen. Uiteraard volgde er daardoor een bescheiden feestje na het laatste fluitsignaal.

FC Volendam O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Het zonnetje scheen heerlijk boven de velden in Volendam, waar SC Cambuur O12 het opnam tegen de O12 van de plaatselijke FC. De wedstrijd begon meteen met kansen over en weer, maar de thuisploeg kreeg al gauw de overhand. Zo wist Volendam vaak de bal snel diep te spelen en hadden zij spelers die sterk waren in het passeren, waardoor zij ook terecht meerdere keren scoorden. Daartegenover werd er door de geel-blauwen hard gewerkt om zo goed mogelijk de as dicht te houden. Hieruit kwamen dan ook een aantal kansen en de wedstrijd werd uiteindelijk harder en feller. Al met al was het een leerzame ochtend, waarin SC Cambuur O12 weer is gegroeid en een mooie leerervaring heeft opgedaan.