058-2963300
Historische resultaten SC Cambuur – VVV Venlo

11 januari 2017, 14:34

Het is alweer een tijdje geleden dat SC Cambuur het in een thuiswedstrijd opnam tegen VVV-Venlo. De laatste keer dat de huidige koploper van de Jupiler League op bezoek kwam in Leeuwarden was in de play-offs van het seizoen 2011/2012.  De Limburgers wonnen het tweeluik en overleefden vervolgens ook de volgende ronde van de nacompetitie.

57 wedstrijden, 25 keer winst
SC Cambuur en VVV-Venlo namen het in de reguliere competitie al 57 keer tegen elkaar op. De eerste keer dat de teams elkaar in een competitiewedstrijd troffen, was in 1965. SC Cambuur won toen met 2-0. Daarna volgden nog 24 overwinningen voor de Leeuwarders, die 23 keer een nederlaag leden tegen de Venloërs. Negen keer eindigde een duel tussen de noordelijke en zuidelijke club in een gelijkspel.

Laatste competitieduel
De laatste keer dat VVV-Venlo voor een regulier competitieduel in het Cambuurstadion was, was in het seizoen 2008/2009. Op een zwoele zomeravond zagen meer dan zevenduizend supporters hoe SC Cambuur de tegenstander uit Limburg met 2-0 versloeg.
Met onder meer Peter van der Vlag, Koen Brack, Dennis van der Ree, Danny Guijt en Sandor van der Heide in de basis, begonnen de Leeuwarders aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De thuisploeg kwam voor rust niet tot scoren, maar aan het begin van de tweede helft slaagde Van der Heide erin om de 1-0 te maken. Niet veel later werd ook het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Nassir Maachi – die dat seizoen elf goals maakte – scoorde het doelpunt.

Eerder dit seizoen
SC Cambuur begon het huidige seizoen met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo en start ook de tweede seizoenshelft met een duel met de club uit Noord-Limburg. In Leeuwarden hoopt men dat het niet een herhaling krijgt te zien van de seizoensouverture, want toen wonnen Venloërs met 2-1.

De wedstrijd in De Koel begon nog zo goed voor SC Cambuur, waar Rob Maas toen nog de hoofdtrainer was. Na een klein halfuur spelen scoorde Sander van de Streek – die inmiddels al op elf doelpunten staat – de openingstreffer. De Leeuwarders konden de voorsprong geen goed vervolg geven, want een paar minuten later stond de 1-1 op het scorebord. De talentvolle Vito van Crooij nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

Daarna werd er lange tijd niet gescoord en leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling. De punten werd echter niet gedeeld, want acht minuten voor tijd maakte Ralf Seuntjens – in Venlo ‘Seun of God’ genoemd – de 2-1. VVV-Venlo veroverde de eerste drie punten van het seizoen, SC Cambuur keerde met lege handen huiswaarts.