058-2963300
René Hake: “Een overwinning is het beste medicijn”

René Hake: “Een overwinning is het beste medicijn”

7 maart 2019, 14:22

Met nog elf wedstrijden te gaan breken nu de weken van de waarheid aan in de Keuken Kampioen Divisie. Voor SC Cambuur geldt dat er met een achterstand van vier punten op een Play-Off plek alleen nog maar finales op het programma staan en om te beginnen morgen op bezoek bij RKC Waalwijk.

Met een huidige vijftiende plek is het duidelijk dat er werk aan de winkel is voor hoofdtrainer René Hake en zijn spelers. Hake: “Je moet je pas echt zorgen maken als je de Play-Offs niet meer kunt halen, maar het is duidelijk dat er wat moet gebeuren. Het gaat om zo’n 6 á 7 ploegen voor de Play-Offs en wij staan onderaan in dat rijtje. Daar moeten we zo snel mogelijk uit zien te komen.”

Goed nieuws daarbij voor de oefenmeester is dat de ziekenboeg steeds leger wordt. “Dat gaat de goede kant op, er komen steeds meer jongens terug. Kevin van Kippersluis heeft deze week weer met de groep meegedaan en zit bij de selectie. Daarnaast hebben we goede hoop dat Matthew Steenvoorden en Robert van Koesveld volgende week ook weer kunnen aansluiten. Jordy van Deelen, Issa Kallon en Kevin Schindler ontbreken voorlopig nog wel.”

Met RKC Waalwijk treft SC Cambuur een directe concurrent in de strijd om de Play-Offs en bovendien gewoon een sterke ploeg, weet Hake. “Ze hebben voorin veel individuele kwaliteit, met spelers die een actie kunnen maken en makkelijk scoren. Aan de andere kant liggen er ook zeker mogelijkheden en het is aan ons om die te benutten. Daarbij is de manier waarop even van secundair belang, het gaat nu om de punten. Een overwinning is altijd het beste medicijn.”

De aftrap van het duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Via Omrop Fryslan (radio), Omroep Leo (radio) en/of ons eigen Twitter-account word je live op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Foto: www.dijksfotografie.nl