058-2963300

60-plussers opgelet: geef je nu op voor de Cambuur OldStars!

4 augustus 2014, 16:30

Voetballen bij je favoriete Eredivisieclub. Wie droomt daar nu niet van? Ook op latere leeftijd kan deze droom nog werkelijkheid worden met het project OldStars. Na een succesvolle eerste seizoenshelft bij PSV, RKC WAALWIJK , ADO Den Haag en FC Groningen, gaat ook SC Cambuur in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij van start met het project OldStars in 2014. Onder het motto “Eredivisie is meer dan Voetbal”, kunnen 60-plussers vanaf woensdag 20 augustus 2014 als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen bij Eredivisieclub SC Cambuur. Enthousiastelingen kunnen zich vanaf nu aanmelden via https://www.ouderenfonds.nl/deelnemen/oldstars/. Hoe sneller hoe beter, want vol is vol!

Programma 
Iedere week is er een trainingssessie van twee uur, 5 keer bij SC Cambuur en 15 keer bij amateurvereniging Leeuwarder Zwaluwen. Naast trainingen, die door professionals worden uitgevoerd, krijgen de deelnemers een fit-test en SC Cambuur- kleding (in bruikleen). Het gezellige samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Met OldStars wil SC Cambuur in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van het belang van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van de deelnemers bevorderen.

Walking Football
Na een lekkere kop koffie, volgt het sportieve gedeelte. Hiervoor is een speciale voetbalvariant ontwikkeld; Walking Football. Bij deze variant van voetbal mag niet gerend worden en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen. Aan het einde van iedere 20 weken zullen de deelnemende clubs een eindtoernooi spelen waarin uitgemaakt wordt welk team zich mag kronen tot OldStars kampioen van Nederland.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van het Nationaal Ouderenfonds op https://www.ouderenfonds.nl/deelnemen/oldstars/ of via de evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds 0900-60 80 100. Aanmelden is verplicht!

Foto: www.dijksfotografie.com