058-2963300

88-jarige fan in het zonnetje gezet bij SC Cambuur – FC Dordrecht

7 oktober 2014, 9:56

Afgelopen zaterdagavond hadden wij een speciale gast in ons midden. Meneer Antoine, 88 jaar oud en bewoner van Wijkzorgcentrum St. Jozef in Leeuwarden was te gast bij de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Dordrecht.

Meneer Antoine is al vanaf het eerste begin een groot Cambuur-supporter en heeft dertig jaar lang een seizoenkaart gehad. De afgelopen jaren werd het voor meneer te moeilijk om de wedstrijden bij te wonen, maar hij blijft SC Cambuur elke dag volgen en soms tot vervelens aan toe verhalen vertellen over zijn club aan medewerkers en medebewoners.

In het kader van de ‘wensweek’ heeft St. Jozef een oproep gedaan aan Cambuur Verbindt, de maatschappelijke stichting van SC Cambuur. Want wat zou het mooi zijn om de grootste wens van meneer Antoine uit te laten komen; nog één keer een wedstrijd bezoeken van zijn SC Cambuur. Hier konden wij uiteraard geen ‘nee’ tegen zeggen en dus was meneer Antoine (samen met verzorgende Karin Woudstra) eregast bij SC Cambuur – FC Dordrecht.

FotoMAHemmen

Na een kop koffie in het spelershome, heeft meneer aan de rand van het veld naar de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd mogen kijken. Een hartelijk welkom van trainer Henk de Jong mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het invalide-vak heeft hij naar een geweldige wedstrijd gekeken die eindigde in 4-1. Na de wedstrijd volgde nog een Meet & Greet in het Spelershome met onder andere Michiel Hemmen.

Meneer Antoine heeft genoten en kon zich niet meer voorstellen dat het zo’n groot stadion was. Zijn nieuwe Cambuur sjaal mag ook niet meer af!

Foto: SC Cambuur