058-2963300
Aan tafel bij… (51): Lars Lambooij

Aan tafel bij… (51): Lars Lambooij

14 juni 2024, 10:00

Lars Lambooij is sinds twee maanden de technisch manager van SC Cambuur. Hoogste tijd om terug te kijken op zijn eerste periode in Leeuwarden, de stand van zaken op transfergebied te bespreken en vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

Hoewel Lambooij nog niet lang rondloopt bij SC Cambuur, voelt hij zich er al helemaal thuis. “Ik ben heel warm ontvangen, de sfeer is open en er zit een goede energie in de club. De kwaliteit van het personeel is hoog en iedereen draagt de club een warm hart toe. Aan alles merk je dat dit een echte volksclub is”, vertelt de technisch manager.

Waar het voetbal stilligt, is het voor Lambooij juist een drukke periode. De technisch manager houdt zich onder meer bezig met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Met Nicky Souren, Bryant Nieling en Michael de Leeuw werden al drie aanwinsten gepresenteerd.

“Met Souren hebben we een heel goede speler binnengehaald. Hij is voetballend sterk en heeft ook leiderschapskwaliteiten. In de defensie waren we op zoek naar een fysiek sterke linker centrale verdediger, die ook nog de voorwaarde heeft om goed aan de bal te zijn. Ik denk dat we in Bryant Nieling de perfecte match hebben gevonden. Michael de Leeuw heeft een bak aan ervaring en kan zowel binnen als buiten de lijnen echt een toevoeging zijn. Hij heeft een fantastische mentaliteit en kan spelers beter maken”, aldus Lambooij. “Ik verwacht dat er op korte termijn nog iets aankomt. Hopelijk eind deze week of begin volgende week.”

Op het gebied van uitgaande transfers is het nog rustig, meldt de technisch manager. “Er is voor Milan Smit wel interesse, maar er is nog niks concreets. Het moet voor iedereen een win-win-situatie zijn. Na zo’n jaar verwacht je dat hij het eigenlijk alleen maar beter gaat doen. Het zou voor hem een mooi moment zijn om een mooie stap te maken. En anders behouden we hem heel graag.”

Lambooij wil komend seizoen met SC Cambuur bovenin meedraaien. “We willen lang blijven meedoen en ik zou tevreden zijn als we in de top-5 eindigen. Een andere doelstelling is het vermaken van het publiek met aanvallend voetbal. Ik heb veel zin om samen met iedereen naar het nieuwe stadion te gaan en daar de eerste competitiewedstrijd te spelen. Het kippenvel zal op de armen staan als de bal gaat rollen.”