058-2963300

Aantrekkelijke mini-derby eindigt onbeslist

30 november 2015, 21:06

In een uitermate onderhoudende mini-derby hebben de Beloften van SC Cambuur en van SC Heerenveen de punten gedeeld. Het werd 2-2 voor ondanks de erbarmelijke weersomstandigheden toch nog 1500 toeschouwers. Jong SC Cambuur was over de hele linie de sterkere ploeg, die de meeste kansen wist te creëren, maar paal en lat stonden een hogere score in de weg. Heerenveen kreeg de eerste mogelijkheid, al binnen de minuut, maar de bal ging net naast. Na een striefkwartiertje was het Cambuur dat toesloeg met een balletje over de verdediging heen. Keeper De Fockert weifelde, Valmir Berisha allerminst. Hij schoot koelbloedig raak.

Kada maakte voor de bezoekers de gelijkmaker, maar Cambuur pakte de draad onmiddellijk op. Jamiro Monteiro knalde op de paal, De Fockert kon nog een been uitsteken op een inzet van Dominik Masek eer Henk Veerman zo maar de 1-2 binnen wist binnen te tikken. Hij was een van de vele eerste-elftal-spelers die Heerenveen mee had genomen naar Leeuwarden: Van Anholt, Buijs, Bijker en Thern.

Masek was dichtbij de gelijkmaker, maar Cambuur mocht niet klagen dat Kada vlak voor rust op de lat schoot. Het ging op en neer, een echte klantenbinder. In de 64-ste minuut kreeg Cambuur eindelijk waar het meer dan recht op had: de 2-2. Nygel Velder (afkomstig uit Rotterdam, maar ook voor Sporting Braga en op het laatst nog in Turkije gespeeld) was koud in het veld, zo’n beetje zijn eerste balcontract, schreef de goal op zijn naam. Monteiro kreeg de kans op de zege, maar de lat verhinderde dat en Masek had er ook nog eentje op z’n slof maar kwam niet verder dan een corner.

Ook in de vorige editie van het Cambuur-Beloftenteam waren de wedstrijden vaak erg aantrekkelijk. Die tendens lijkt te worden voortgezet.

Beloften SC Cambuur: Krul, Anderson, El Baad, Janzen, Monteira, Boutzamar, Masek, Houtkoop, Blackson, Berisha, Van Warven.

Beloften SC Heerenveen: De Fockert, Van Anholt, Bijker, Buijs, Schoop, Amin, Kada, Huizing, Zahovic, Veerman, Thern.