058-2963300

Acht uit vier, wat een droomstart!

30 augustus 2014, 21:44

Henk de Jong heeft zich geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen: winst op ADO Den Haag waarmee de droomstart in de competitie een prachtig vervolg kreeg. Acht punten uit vier wedstrijden: twee keer gelijk, twee keer winst, nul keer verloren. Cambuur draai tot dusver het beste seizoen ooit. ‘Parijs is nog ver’ maar dit deel van de buit is binnen. Hier komt niemand meer aan.Cambuur-ADO was een boeiende en soms wonderlijke wedstrijd. Cambuur was het grootste  deel van de 92 minuten sterker en dreigender. ADO moest het hebben van impulsen en die waren levensgevaarlijk. Zo knalde Michiel Kramer  In de derde  minuut  op de lat, en was in de vierde minuut van de tweede helft Timothy Derijck heel dichtbij een treffer, maar redde  Leonard Nienhuis  miraculeus. Cambuur kwam voor, ADO kreeg in drie minuten twee presentjes van de thuisclub en stond zo maar op winst.  Cambuur was even kluts kwijt, maar mede dankzij de nimmer aflatende steun van de twaalfde man werden die ‘bonkjes’ weggewist en in een daverende zege omgezet.Na de knal van Kramer op de lat deed Ogbeche bijna het hetzelfde aan de andere kant: via de lat  ging de bal over. Het was het sein voor de ploeg van De Jong c.s. om de fase van verkenning af te sluiten, de passie aan te spreken  en de aanval op te zoeken. Er kwamen kleine kansen en een paar van formaat. Zo in de 22-ste minuut toen Bakker en Hemmen  hadden moeten scoren. ADO deed wat terug via Malone, maar die wist zich geen raad met het gebodene. Cambuur herpakte zich op tijd en werd vijf minuten voor rust beloond. Uit een vloeiende, wervelende aanval kwam de bal bij Erik Bakker. Die haalde uit en via het been van Dion Kanon werd het 1-0. Wonderlijke  momenten vlak na de onderbreking. In drie minuten tijd stond ADO zo maar met 1-2 voor. Kramer had een makje alleen voor Nienhuis en Houtkoop strafte geklungel in de Cambuur-defensie af. Het publiek zag verdwaasd naar het kunstgras, laste even een pauze in en ging er na enige aarzelingen vol tegenaan. De Jong na afloop: ‘ Het publiek gaf de ploeg rust‘. Dat zag je meteen. Bovendien koos ADO ervoor om wat in te zakken. Cambuur kon daardoor aan het herstel  werken en deed dat met verve. Albert Rusnák, een van de beste spelers deze avond, stelde Hansen op proef, werd twee minuten later gepakt binnen de zestien en de omslag was een feit. Als Cambuur een penalty mag nemen en Erik Bakker gaat het vonnis voltrekken dan zijn er weinig onzekerheden meer: knal en 2-2. Cambuur was een paar keer in de buurt van de drie punten, maar moest wachten tot twaalf minuten voor het einde. Uit een afgeslagen corner kreeg Lucas Bijker de bal. Met een verwoestende schuiver langs tal van benen werd het 3-2. Fantastisch voor alles wat SC Cambuur is, geweldig voor Bijker, want het leek zijn eerste competitiegoal te worden, ware het niet dat Michiel Hemmen de bal nog even toucheerde. Henk Fräser, de ADO-trainer, reageerde nuchter: ‘ Wij waren niet goed genoeg.’ .Henk de Jong gaf technisch manager Marcel Keizer een groot compliment ‘ om zo’n ploeg samen te stellen.’

SC Cambuur: Nienhuis; Pereira; Reijnen, Bijker, Andriuskevicius (46. Dijkstra); Bakker, El Makrini, Rusnák; Meleg (59. Schepers). Hemmen (84. Barto), Ogbeche

ADO Den Haag: Hansen, Malone, Kanon, Kristensen (87. Owobowale), Jansen, Meijers, Schet, Alberg (80 Bakker), Houtkoop, Kramer, Zuiverloon (26. Derijck)

Scheidsrechter:  Van den Kerkhof
Toeschouwers: 9279

Scoreverloop: 40. 1-0 Bakker; 53. 1-1 Kramer; 55 1-2. Houtkoop; 2-2 Bakker; 80 3-2 Hemmen