058-2963300

Tweede groep Cambuur OldStars van start

6 maart 2015, 10:42

De tweede groep Cambuur OldStars van 24 deelnemers is van start gegaan. Gedurende 20 weken zullen de deelnemers voetballen bij hun favoriete club SC Cambuur. De eerste twee trainingen hebben al plaatsgevonden en het is nog steeds mogelijk voor deelnemers om aan te sluiten. De vorige groep Cambuur OldStars heeft meegedaan aan het toernooi van het noorden waarin SC Cambuur, sc Heerenveen en FC Groningen tegen elkaar voetballen.

_FHJ3015-g

De Cambuur OldStars is een project van Cambuur Verbindt, de maatschappelijke stichting van SC Cambuur. Deze 60-plussers bewegen en voetballen samen als echte voetbalhelden bij SC Cambuur. Er is iedere week een trainingssessie van twee uren, waarbij er vijf keer in het Cambuurstadion wordt gevoetbald en vijftien keer bij amateurvereniging de Leeuwarder Zwaluwen. Naast de trainingen die door professionals worden uitgevoerd, krijgen de deelnemers van de Cambuur OldStars een fittest en originele SC Cambuur-kleding (in bruikleen).

Cambuur OldStars begint iedere week met een gezellig kopje koffie of thee en het bespreken van voetbalnieuws. Daarna begint de training, met Walking Football* en kracht- en lenigheidsoefeningen. Cambuur biedt professionele begeleiding specifiek gericht op senioren. De club wil 60-plussers bewust maken van het belang van een actieve leefstijl en daarnaast het onderhouden van sociale contacten van de deelnemers bevorderen. Dit doet SC Cambuur in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij.

*Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Bij deze variant mag er niet gerend worden en er mogen geen slidings worden gemaakt, dit om blessures te voorkomen. Het spel wordt gespeeld met 7 tegen 7, en er is geen keeper. Walking Football is een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Voor meer informatie over de SC Cambuur OldStars: https://cambuur.nl/cambuur-verbindt/projecten/gezondheid/
Voor meer informatie over deelname en mogelijkheid tot inschrijven: http://evenementen2.ouderenfonds.nl/uitje/345/trainen-bij-cambuur-leeuwarden-vanaf-2-februa

Foto’s: www.dijksfotografie.com

_FHJ2850-g