058-2963300
Alex Bangura twee jaar langer bij SC Cambuur

Alex Bangura twee jaar langer bij SC Cambuur

17 maart 2021, 16:00

Goed nieuws vanuit het Cambuur Stadion, want Alex Bangura blijft langer in Leeuwarder dienst. De linkervleugelverdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor de komende twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

Bangura maakte in de zomer van 2018 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar Jong SC Cambuur. Hier maakte hij dermate veel indruk dat hij in februari 2019 al zijn debuut mocht maken voor het vlaggenschip van onze club. Dat was toen nog als vleugelaanvaller, maar inmiddels is de 21-jarige Bangura omgeturnd tot linksback en heeft hij zich in het basiselftal van Henk de Jong geknokt.

Technisch manager Foeke Booy roemt de ontwikkeling die Bangura heeft doorgemaakt: “Alex is een schoolvoorbeeld van hoe je met hard werken en positieve energie je doel kunt bereiken. Dat blijkt ook uit zijn snelle transitie naar linksback en de mogelijkheden die hij daar heeft. Als je ziet hoe hij hier binnen kwam en waar hij nu staat is, dan is dat een groot compliment waard. Het is bovendien een hele prettige jongen in de groep en iemand die eigenlijk in alle opzichten goed bij de club past.”

Foto: www.dijksmedia.nl