058-2963300

Algemeen Directeur Gerald van den Belt vertrekt naar FC Twente

15 december 2014, 10:35

Gerald van den Belt, de huidig Algemeen Directeur van SC Cambuur, zal de club per 31 januari verlaten. Van den Belt maakt de overstap naar FC Twente, waar hij zal toetreden tot het nieuwe bestuur van de Tukkers.

In de zomer van 2009 maakte Van den Belt (42) als financieel directeur de stap van FC/PEC Zwolle naar SC Cambuur. In deze rol was hij er mede verantwoordelijk voor dat het zeer dreigende faillissement werd afgewend en de club langzaam maar zeker weer financieel en sportief de weg omhoog vond.

Na 5,5 seizoenen SC Cambuur zal Van den Belt toetreden tot het nieuwe bestuur van FC Twente, waarin hij de financiële verantwoordelijkheid bij de club uit Enschede zal dragen. Van den Belt: “Ik heb elke dag met veel plezier gewerkt bij deze geweldige club, zowel in de goede als slechte tijden. Het zijn onvergetelijke jaren geworden en ik heb in Leeuwarden veel vrienden gemaakt. Maar een kans als deze krijg je niet vaak. Ik ben Cambuur dankbaar voor de ontwikkeling die zowel ik als de club hebben kunnen maken en deze stap mogelijk hebben gemaakt”.

De functie van Algemeen Directeur zal per 1 februari worden overgenomen door Ard de Graaf. De Graaf is momenteel de Commercieel Directeur van SC Cambuur. De komende periode wordt in alle rust bekeken hoe de organisatie verder zal worden ingericht.

SC Cambuur dankt Gerald van den Belt voor z`n tomeloze inzet en wenst hem alle succes toe bij FC Twente.

Foto: www.dijksfotografie.com