058-2963300
All the way in Breda: SC Cambuur C1 viert Pasen met toernooizege

All the way in Breda: SC Cambuur C1 viert Pasen met toernooizege

28 maart 2016, 19:41

Op het toernooi van de Baronie in Breda hebben de C-junioren van SC Cambuur de eerste plaats veroverd. Dat gebeurde op overtuigende wijze. De geel-blauwe formatie bleef in zes wedstrijden ongeslagen en incasseerde ook geen enkele tegentreffer. Een mooie paasmaandag voor Cambuur dus.

Onder wisselvallige weersomstandigheden startte Cambuur de poulefase met een wedstrijd tegen FC Volendam. Dankzij een doelpunt van Jorn Jongsma werd winnend van start gegaan. “We bakten er niet veel van maar zij ook niet,” zei trainer Michiel Buursma. “Na de goal hebben we er wel alles aan gedaan om de overwinning over de streep te trekken.” Vervolgens werd tegen een tweetal Engelse teams doelpuntloos gelijkgespeeld. Buursma: “In beide duels hadden we de wind tegen. Tegen Millwall hadden we kunnen winnen maar ook kunnen verliezen. Levi keepte echter uitstekend.”

Na wat rekenwerk bleek al snel dat een gelijkspel in de laatste poulewedstrijd voldoende was om de halvefinales te bereiken. Uiteindelijk werd het Japanse Central Toyohashi op een ruime nederlaag getrakteerd. “Dit was eigenlijk onze eerste wedstrijd waarin we voetballend beter werden en ook meer dan een kans creëerden,” aldus Buursma. Om de eindstrijd te bereiken moest afgerekend worden met Barnet, de derde Engelse opponent. Zowel Bart Kooistra als Jorn Jongsma maakten vrij voor de doelman geen fout.

In de finale was wederom FC Volendam de tegenstander. Uit een hoekschop van Kevin de Vries trof Bart Kooistra doel. Deno Alejo verdubbelde op aangeven van Jens van der Heide de voorsprong. Daarmee kwam de toernooiwinst niet meer in gevaar. Als slagroom op de taart werd Deno Alejo ook nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Buursma: “In de finale hebben we super gespeeld en heel erg hard gewerkt. We speelden tegen veel clubs waar we nog niet eerder tegen gespeeld hadden. Het is hartstikke knap en mooi dat we gewonnen hebben en dat we dit toernooi naar onze hand hebben weten te zetten.”

Poulewedstrijden:
SC CAMBUUR 1-0 FC VOLENDAM (Jorn Jongsma)
SC CAMBUUR 0-0 MILLWALL
SC CAMBUUR 0-0 WIMBLEDON
SC CAMBUUR 3-0 TOYOHASHI (Bart Kooistra, Feike Zijlstra, Milan de Koe)

Halve finale:
SC CAMBUUR 2-0 BARNET (Jorn Jongsma, Bart Kooistra)

Finale:
SC CAMBUUR 2-0 FC VOLENDAM (Bart Kooistra, Deno Alejo)