058-2963300
AZ in oefenduel maatje te groot voor SC Cambuur

29 juli 2017, 20:09

Het begin van de voetbaljaargang 2017/2018 staat voor de deur en de volgende krachtmeting in de voorbereiding van Cambuur stond vanavond op het programma tegen AZ in Wijdewormer. Met het aantrekken van maar liefst vier nieuwe spelers afgelopen week krijgt de selectie steeds meer vorm. Zo wist Cambuur afgelopen week Bryan Smeets, Mathias Schils, Darren Rosheuvel en Martijn van der Laan vast te leggen. Met het aantrekken van deze vier nieuwelingen kan er steeds meer toegewerkt worden naar de start van het nieuwe seizoen.

Vanaf het begin van de eerste helft wist Cambuur niet om te gaan met de druk van de Alkmaarder formatie. De ploeg van trainer Van den Brom kon makkelijk combineren en wist zo meerdere malen door de Leeuwarder defensie te snijden. Na een kleine tien minuten spelen kwam AZ op voorsprong. Een schot van Vejinovic kon niet voldoende worden gepareerd door Bos, waarna Weghorst zijn kans schoon zag en de 1-0 binnen kon schuiven. Na dit doelpunt leek Cambuur wakker te worden maar mistte het net de scherpte om twee goede aanvallen te belonen. Een paar minuten later leek Barto de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tegenaanval was het AZ dat via van Overeem de score wist te verdubbelen. Hij werd op zijn wenken bediend door Guus Til en kon gemakkelijk de 2-0 binnen tikken.

In de tweede helft kwam Cambuur beter uit de kleedkamers. Na 55 minuten spelen kreeg het ook de grootste kans van de wedstrijd. Barto wist na een goede combinatie met Kip helaas niet af te ronden en schoof de bal naast. Ver in de tweede helft was het Dos Santos die namens AZ de wedstrijd volledig in het slot gooide door de 3-0 te maken. Niet veel later wist ook Stengs nog een doelpunt mee te pikken en zette de 4-0 op het scorebord. Deze goal betekende het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Volgende week speelt SC Cambuur zijn voorlaatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In deze oefenwedstrijd gaat Cambuur op bezoek bij Eredivisionist PEC Zwolle.